Gustari sanatoase pentru gravide

/ / Modificat: 2014-07-29
Gustari sanatoase pentru gravide

alimentatie gravidaIn timpul sarcinii, senzatia de foame poate sa apara oricand, iar tu nu o poti ignora de teama ca bebelusul tau ar putea avea de suferit. Prin urmare, este important sa porti cu tine cateva gustari sanatoase, astfel incat sa nu te simti tentata sa consumi o punga de chipsuri sau 2 batoane de ciocolata pe care le-ai putea avea la indemana. Iata care sunt alegerile potrivite pentru gravide, care asigura aportul corect de nutrienti necesar dezvoltarii fatului.

Cand iti pregatesti gustarile pentru sarcina, ar trebuie sa iei mereu in considerare substantele nutritive benefice micutului tau. Acestea sunt vitaminele C, B, acidul folic, minerale etc, de care este posibil sa iti fi privat organismul in trecut.

In anii trecuti, circula indemnul adresat gravidutelor care se refera la "mancatul pentru 2". Aceasta conceptie a condus la ingerarea caloriilor in exces, decat cele 300 suplimentare recomandate din punct de vedere medical.

Fructele proaspete

Fructele proaspete sunt cea mai buna gustare, indiferent de perioada vietii in care te afli. Ele furnizeaza cantitati generoase de vitamine si minerale, sunt usor transportat si nu trebuie decat sa le speli temeinic, in bai generoase de apa.

Cereale bogate in fibre, lapte si fructe de padure

gustari_sanatoase_sarcina

Aproape toate cerealele bogate in fibre sunt imbogatite cu minerale si vitamine, laptele te ajuta sa suplimentezi aportul de calciu, iar fructele de padure contin vitamina C, fibre si antioxidanti. Un bol cu aceste 3 alimente delicioase constituie o gustare pe cinste pentru gravide.

Popcornul

Iti place sa ai ceva "de rontait" cand lucrezi sau vizionezi un film? Popcornul este o alternativa sanatoasa pentru chipsuri si mult mai naturala.

Morcovii

Morcovii iti potolesc foamea, imbunatatesc activitea digestiva si vederea.

Desert din iaurt si fructe

Prepara in casa un desert minunat, amestecand iaurt degresat si fructe precum capsuni, piersici, caise sau mure. Produsele de acest gen pe care le gasesti in supermarket sunt bogate in zahar, deci evita-le.

Mere cu branza

Un mar pe zi tine doctorul departe pentru toata lumea, mai ales pentru gravidute. Merele sunt alcatuite din fibre solubile, care reduc cantitatea de colesterol din organism. Consuma-le cu cateva bucatele de branza pentru mai multe proteine si o senzatie sporita de satietate.

Chipsuri coapte in casa

Cand ravnesti dupa ceva crocant, chipsurile coapte in casa iti pot satisface aceasta pofta. Condimenteaza cateva felii de cartofi dulci cu scortisoara in loc de sare si pregateste-le la cuptor pana se rumenesc bine. Cartofii dulci au multe proprietati benefice, deoarece iti asigura un aport bogat de fibre, potasiu si vitaminele A, C si B6.

Cuburi de mango

O cana plina de cuburi de mango, un fruct dulce si colorat, poate fi solutia perfecta atunci cand iti doresti ceva dulce. Pe langa vitamina A si C, deliciul exotic iti furnizeaza cate 3 grame de fibre la fiecare portie.

Fulgi de ovaz si stafide

Fulgii de ovaz nu sunt potriviti doar pentru micul dejun, ei pot fi consumati in orice parte a zilei, pe post de gustare. Ii poti pregati la cuptorul cu microunde, adaugand apa sau lapte. Bucura-te un plus de aroma cu ajutorul stafidelor, care contin potasiu, mineral care regleaza cantitatea de lichid din corp si ajuta nervii si muschii sa functioneze normal.

Oua fierte

Portabile si bogate in proteine, ouale fierte tare sunt o gustare grozava pentru calatorii. Albusul are multe proteine, pe cand galbenusul joaca un rol important in dezvoltarea cerebrala a fatului.

Migdale prajite

Migdalele sunt surse pretioase de fibre, proteine, vitamina E, potasiu, magneziu, fier, calciu si grasimi monosaturate. Le poti consuma crude sau coapte usor la cuptor pentru cateva minute. Amesteca-le cu o mana de afine deshidratate si "devoreaza-le" cu incredere intre mesele principale ale zilei.

Banane

Bananele contin destul de mult zahar, ceea ce inseamna ca au mai multe calorii decat alte fructe. Gravidutele le pot consuma din cand in cand, datorita dozei importante de fibre, potasiu, vitamina C si B6. Taie o banana in jumatate si presara deasupra cativa germeni de grau, pentru un plus de antioxidanti, vitamina E si fibre.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gustari sanatoase Alimentatie sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre