Ce efecte secundare poate avea consumul de cirese in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2022-07-04
Ce efecte secundare poate avea consumul de cirese in timpul sarcinii

Anumite femei însărcinate suferă de balonare, gaze și dureri abdominale după ce mănâncă cireșe.

Consumul de cireșe poate declanșa reacții alergice la unele femei. Dacă simțiți un disconfort semnificativ după ce ați consumat cireșe, vă rugăm să cereți imediat sfatul medicului dumneavoastră.

Masuri de precautie in timpul sarcinii in ceea ce priveste consumul de cirese

Frunzele și sâmburii fructelor de cireșe conțin acid cianhidric, o substanță chimică otrăvitoare. Prin urmare, consumați numai cireșe fără sâmburi.

  • Dacă aveți diabet gestațional, nu consumați cireșe.
  • Spălați-le înainte de a le mânca pentru a elimina bacteriile și infecțiile.
  • Consultați-vă medicul înainte de a adăuga cireșele în dieta de zi cu zi.

1. Pot consuma cireșe uscate în timpul sarcinii?

Cireșele uscate sunt sigure pentru a fi consumate în timpul sarcinii. Dar dacă sunteți alergică la sulfiți, atunci ar trebui să fiți atentă, deoarece sulfiții sunt în general folosiți ca și conservanți în fructele uscate. Prin urmare, verificați eticheta.

2. Pot mânca cireșe maraschino în timpul sarcinii?

Cireșele maraschino sunt fructe îndulcite și conservate, realizate din soiuri de culoare deschisă, cum ar fi cireșele Gold, Royal Ann și Rainier. Le puteți mânca, dar cu moderație.

Cireșele în timpul sarcinii pot ajuta la stimularea imunității, la susținerea dezvoltării creierului fetal și la prevenirea constipației, a oboselii și a problemelor de somn. Ele ajută la ameliorarea migrenelor și a simptomelor de tuse, răceală și astm. Cireșele sunt fructe bogate în antioxidanți, gustoase și ușor de consumat. Acestea trebuie consumate cu moderație și mai bine evitate dacă aveți diabet gestațional. Evitați cireșele uscate dacă sunteți alergic la sulfiți. Asigurați-vă că consumați doar fructele fără sâmburi. Cu toate acestea, consultați-vă medicul dacă aveți probleme gastrointestinale după ce ați consumat cireșe.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatie sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre