Dietele tinute in sarcina

/ / Modificat: 2011-10-10
Dietele tinute in sarcina

Dietele tinute in sarcina pot fi foarte periculoase pentru sanatate. Sarcina este, probabil, singura perioada in viata unei femei cand societatea ii permite acesteia sa se ingrase. Expertii spun ca, in general, o viitoare mamica nu vrea sa se ingrase nici prea mult, nici prea putin.

Exercitiile fizice moderate si un plan alimentar echilibrat sunt recomandate pentru ca femeia insarcinata sa tina sub control greutatea, ingrasandu-se doar cat este nevoie. Toti expertii sustin insa ca dieta tinuta in sarcina este periculoasa si pentru mama si pentru copil.

Un profesor britanic a estimat ca 1 din 20 de femei insarcinate sufera de o dereglare de nutritie in sarcina. Acestea nu dezvaluie obstetricianului problemele lor de alimentatie si cateodata dau vina (cand nu este cazul) pe binecunoscutele greturi ale sarcinii, pentru a-si justifica reticenta de a manca.


Tot mai multe femei insarcinate isi doresc sa arate precum celebritantile Nicole Kidman si Nicole Richie, care au avut burtici minuscule. In consecinta, fac exercitii fizice excesiv de viguroase, folosesc laxative si manaca prea putin, tinand "regim" pentru a nu se ingrasa excesiv in sarcina. 

Expertii avertizeaza insa ca acest comportament este deosebit de periculos, deoarece bebelusul ar putea veni pe lume cu o greutate sub cea normala. Mai mult, exista mari sanse ca o mama subnutrita sa avorteze spontan.

Citeste si Cura de slabire in timpul sarcinii creste riscul de obezitate a copilului

Alexandra Ilie

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete de slabit Sarcina Dieta in sarcina Dieta in sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre