Cafeaua in timpul sarcinii: cel mai recent studiu spune ca poate face rau bebelusului

/ / Modificat: 2020-08-26
Cafeaua in timpul sarcinii: cel mai recent studiu spune ca poate face rau bebelusului

Cercetarile realizate pana acum au sugerat ca femeile insarcinate pot bea in siguranta doua cani cu cafea pe zi, fara a afecta bebelusul. Ultimele studii arata insa ca nu exista un nivel sigur de consum de cofeina in timpul sarcinii. 

 

Consumul de cofeina in orice cantitate in timpul sarcinii poate face rau copilului, potrivit unei analize publicate in BMJ Evidence Based Medicine.

Ghidul NHS, care recomanda limitarea aportului de cofeina in sarcina la 200 mg pe zi, egala cu doua cani de cafea, ar putea fi acum schimbat.

Dr. Mary Ross-Davie, de la Royal College of Moase, a spus: „Este necesar ca femeile insarcinate sa aiba informatii corecte si sa faca alegeri in cunostinta de cauza atunci cand aleg ceea ce beau sa mananca in timpul sarcinii". 

Profesorul Jack James, de la Universitatea Reykjavik din Islanda, a studiat 1.261 articole revizuite in ceea ce priveste consumul de cafea in timpul sarcinii. 

Concluzia lui a fost: "Consumul de cofeina in sarcina a fost asociat cu un risc crescut pentru patru rezultate adverse: avort spontan, nastere prematura, greutate scazuta la nastere  / sau greutate mica pentru varsta gestationala si leucemie acuta in copilarie." 

Patru din cele cinci studii observationale au raportat, de asemenea, legaturi semnificative intre aportul de cofeina al mamei si obezitatea infantila. Prof. James a spus: „Dovezile stiintifice sustin femeile insarcinate si femeile care au in vedere o sarcina sunt sfatuite sa evite cofeina". 

Specialistul a spus ca riscul legat de cofeina a fost raportat cu „niveluri de consistenta moderate pana la mari” pentru toate rezultatele.

„Dupa cum observa studiul, nivelurile ridicate de cofeina in timpul sarcinii pot duce la avorturi spontane si bebelusii cu o greutate scazuta la nastere si pot duce la cresterea in greutate in exces in primii ani ai copilului, ceea ce poate creste riscul de probleme de sanatate mai tarziu in viata.

Sursa: https://www.mirror.co.uk/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina alimentatie

Articole recomandate

Citeste si despre