Lipsa apetitului

/ / Modificat: 2010-06-28
Lipsa apetitului
Intrebare:

- Am facut analizele fetitei pe 23 ianuarie; rezultatele nu sunt tocmai bune: leucocitele 15,40; hematocrit 36,00; procent limfocite 67,60; procent granulocite 28,00; numar limfocite 10,40; hematocrit 36,00; volum eritrocitar mediu 75,00; creatinina serica o,400. Medicul de familie spune ca nu este nici o problema, dar eu cred ca este undeva o infectie, nu prea are pofta de mancare si leucocitele cred ca sunt prea mari!

Raspuns:

Ati omis sa precizati un amanunt foarte important: varsta fetitei dumneavoastra!


Ati omis sa precizati un amanunt foarte important: varsta fetitei dumneavoastra!

Valorile diferitelor constante biologice variaza mult in functie de varsta: un numar de leucocite de 15400/mm3 este normal pentru un copil sub 2 ani, la fel si valorile celorlalti parametri relatati de dumneavoastra. De asemenea, pot exista si variatii mici ale valorilor normale de la un laborator la altul.

Va sfatuiesc sa incercati sa comunicati mai bine cu medicul de familie: daca nu intelegeti ceva sau daca aveti indoieli in ceea ce priveste rezultatul unei investigatii solicitati-i lamuriri.


Este adevarat ca lipsa apetitului poate insoti unele infectii dar numai prezenta acestui simptom nu justifica suspiciunea de infectie: in absenta febrei si a altor simptome specifice organului afectat si daca medicul de familie nu a decelat nimic patologic la examenul clinic, atunci teama dumneavoastra este neintemeiata.



Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca la copii apetitul este foarte variabil.

Alina Pop-Began

- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-

Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre