Care sunt cele mai gatite retete pentru bebelusi in martie

/ / Modificat: 2023-03-20
Care sunt cele mai gatite retete pentru bebelusi in martie

Alimentatia copiilor este o preocupare serioasa pentru orice parinte. Vrei sa le oferi celor mici cele mai sanatoase preparate in plina primavara, dar si experiente delicioase? Iata cele mai gatite retete pentru bebelusi in martie.

Retete simple si gustoase pentru mesele principale

Omleta cu spanac poate fi un mic dejun excelent pentru copiii mai mari de un an. Ai nevoie de doua oua batute, un cubulet mic de unt, doua linguri de ceapa tocata marunt, doua trei maini de baby spanac proaspat si doua linguri de iaurt.

Ceapa se inabusa in unt si putina apa, timp de 2 minute, iar apoi se adauga spanacul tocat fin si se amesteca pana cand lichidul scade. Se adauga oul batut cu iaurt si se lasa pe foc pana cand oul este bine gatit, iar omleta devine pufoasa si aurie pe ambele parti.

O supa crema de legume e delicioasa indiferent de anotimp si este un boost de vitamine de care bebelusii au mare nevoie. Este usoara si satioasa, plina de vitamine, iar bebe se va bucura din plin de ea. O poti face mai groasa sau mai subtire, in functie de cat de mare este piticul tau.

dupa legume

Ai nevoie de doi cartofi, un praz, o ceapa, un morcov, 2 rosii, o tulpina de telina apio, doua cani si jumatate de apa sau supa de pui, 3 lingurite de ulei de masline, 2 fire de patrunjel. Legumele se spala, se curata si se pun la fiert pana cand se inmoaie, iar cand sunt bine gatite legumele se scot din apa si se pun in blender. Se adauga si uleiul de masline si se amesteca bine, pana se omogenizeaza, apoi adaugati treptat apa in care au fiert legumele sau supa de pui, pana obtineti consistenta dorita.

Peste cu broccoli este o masa satioasa pentru un bebelus. Aveti nevoie de un pastrav mic, pe care il curatati si il spalati bine, si de cateva bucatele de broccoli.

Pastravul poate fi gatit la abur, la gratar sau la cuptor si se va servi copilului curatat de pielita si oase. Broccoli se spala si el bine sub jet de apa si se opareste in apa clocotita timp de 5-7 minute. Daca totusi bebe nu este „prieten” cu broccoli, il puteti inlocui cu morcov fiert sau cu cartof dulce gatit la cuptor.

Gustari delicioase pentru bebelusi

Vrei o gustare dulce pentru bebelusul tau? Incearca un piure din portocala, mar, biscuiti fara zahar si scortisoara. Marul spalat, curatat de samburi si taiat felii se fierbe la abur impreuna cu portocala taiata si curatata de samburi. Dupa 10 minute, cand s-au inmuiat, le lasam sa se raceasca, iar apoi se mixeaza impreuna cu biscuitii si cu un varf de cutit de scortisoara pulbere, pana se ajunge la consistenta dorita.

Pentru bebelusii mai mari, care au depasit faza piureurilor si cremelor, avem o sugestie care sigur le va fi pe plac: briose cu banane si fulgi de ovaz simplu de preparat si imposibil de refuzat.

Ai nevoie de doua banan coapte, 30 gr de fulgi de ovaz si 100 ml de lapte gras. Pentru un plus de savoare puteti adauga, dupa gust, nuca macinata, o lingura de ulei de cocos, un praf de scortisoara, vanilie sau orice va trece prin cap. Laptele se aduce la temperatura de fierbere si se toarna intr-un bol peste fulgii de orez. Se lasa vasul acoperit timp de 10-15 minute, iar intre timp se curata si se paseaza bine bananele. Se amesteca totul pana se omogenizeaza, iar compozitia se toarna in forme de briose si se baga la cuptor pana prind crusta deasupra si se „bronzeaza” putin la suprafata. Semnul ca sunt gatite este ca se desprind putin de marginile formei! Tadaaa! Ai obinut o gustare delicioasa, cu textura moale si umeda, pe care piticul o va adora.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Supa crema Spanac alimentatie Gustari bebelusi Gustari copii

Articole recomandate

Citeste si despre