Trei retete cu branza de vaci pentru micutii mofturosi. Copilul tau le va adora!

/ / Modificat: 2022-04-03
Trei retete cu branza de vaci pentru micutii mofturosi. Copilul tau le va adora!

Copiii pot fi extrem de mofturosi la mancare si, in timp ce unele preparate le-ar putea consuma la fiecare masa, de altele nici nu se ating. Parintii incearca sa tina cont de preferintele celor mici atunci cand pregatesc masa, dar poate fi o provocare constanta sa gasesti un echilibru intre ceea ce ii place si ceea ce este sanatos sa manance.

O alimentatie echilibrata presupune fructe, legume, proteine animale, oua, lactate, in proportii variabile. Insa ce te faci daca al tau copil refuza categoric un anumit tip de alimente, cum ar fi branzeturile? Sigur ca gusturile se pot schimba pe parcurs si ca poate reveni la „sentimente mai bune” pe masura ce creste, insa daca nu reusesti cu niciun chip sa il faci sa manance branza ca atare, o poti „camufla” in preparate care ii plac. Apoi, sunt o multime de sortimente de branza, este aprope imposibil sa nu gasesti una care ii place. Poate nu mananca branza proaspata, dar ii place telemeaua, mozzarella sau branza de capra. Trebuie doar sa incerci pana descoperi formula castigatoare, iar noi venim in ajutorul tau cu trei sugestii de retete pentru a-l face pe micul mofturos sa manance si branza.

Cannelloni cu ricotta si spanac

Ingrediente:

  • 1/2 ceapa
  • 250 g spanac
  • 200 g ricotta
  • 1 catel de usturoi
  • un cub de unt
  • sos de rosii
  • paste cannelloni
  • mozzarella sau parmezan (optional)
  • busuioc proaspat
  • sare
  • piper

Tocati marunt ceapa si usturoiul si caliti-le in putin unt, impreuna cu sarea si piperul. Cand s-au calit, adaugati spanacul (poate fi proaspat sau congelat) si gatiti-l timp de 10-15 minute. Dupa ce amestecul s-a racit, adaugati branza ricotta si incorporati-o. Umpleti pastele cannelloni cu amestecul, cu ajutorul unui pos. Asezati cannelloni umpluti in tava, turnati sos de rosii deasupra, puneti mozzarella si/sau parmezan ras (pentru a se gratina frumos) si dati tava la cuptor pentru 35-40 de minute. La final, adaugati busuioc proaspat tocat deasupra. Pofta buna!

Quiche (tarta) cu branza si ce va mai place

Ingrediente:

  • aluat fraged (poate fi si congelat)
  • 3 oua
  • 150 ml smantana pentru gatit
  • 150 ml smantana obisnuita
  • 200 g branza de vaci (sau poate fi amestec, orice branzeturi care va plac)
  • legume (praz, broccoli, morcovi, rosii cherry etc)
  • sare
  • piper
  • verdeturi (optional)
  • bacon (optional)

 Aceasta reteta este foarte versatila pentru ca o puteti adapta in functie de preferinte si de ce aveti prin frigider. De asemenea, o puteti face in forma obisnuita de tarta sau in forme mai mici, un fel de mini-tarte. Puneti ce legume ii plac copilului, pentru a va asigura ca preparatul final va fi pe placul lui.

Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Asezati aluatul in tava si dati-l la cuptor pentru 10-15 minute. In acest fel se va forma o crusta crocanta, care nu se va inmuia atunci cand turnati umplutura. Intre timp, bateti ouale cu putina sare si piper, adaugati cele doua tipuri de smantana, branza faramitata sau data prin razatoare si verdeturile tocate. Daca folositi legume tari, fierbeti-le timp de 10-15 minute inainte, pentru a se inmuia putin, apoi adaugati-le in amestec.

Turnati compozitia peste aluatul de tarta si dati din nou la cuptor, pentru 40-45 de minute sau pana cand s-a rumenit frumos deasupra si a devenit aurie. Lasati tarta sa se racoreasca inainte de a o taia. Pofta buna!

Briose cu branza dulce si merisoare

Ingrediente:

  • aluat foietaj
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 120 g branza de vaci
  • 2 linguri de miere
  • 1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • merisoare/ stafide (daca nu ii plac copilului, le puteti omite)

Nu putea lipsi o reteta de desert, pentru ca micutii adora dulciurile. Aceste briose sunt extrem de simplu de facut si vor fi pe placul intregii familii. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Pregatiti tava pentru briose, taiati aluatul foietaj cu o forma rotunda si asezati-l in forme.

Bateti cu mixerul ouale cu un praf de sare si zaharul vanilat. Adaugati mierea si branza de vaci. Daca ii plac copilului stafidele sau merisoarele, acum este momentul sa le adaugati in compozitie. Turnati amestecul in forme, peste aluatul foietaj, avand grija sa nu le umpleti, pentru ca amestecul se va mai umfla in timpul coacerii. Dati tava la cuptor pentru 35-40 de minute sau pana cand briosele cu branza dulce si merisoare s-au rumenit frumos. Pofta buna!

FOTO: Pixabay

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre