Salata peruana de pui, avocado si quinoa

/ / Modificat: 2025-05-13
Salata peruana de pui, avocado si quinoa

Daca esti in cautarea unei mese usoare, hranitoare si pline de savoare, salata peruana de pui, avocado si quinoa este alegerea perfecta. Inspirata din bucataria sud-americana, aceasta combinatie echilibrata de proteine, legume proaspete si superalimente iti ofera energia de care ai nevoie, fara sa te simti ingreunat. Ideala pentru pranz sau o cina rapida, salata aceasta aduce un strop de exotism in farfuria ta.

Ingrediente:

  • 50 g quinoa neprajita

  • 100 g porumb dulce congelat

  • 1 lingura ulei de masline extravirgin

  • 75 g rosii cherry taiate in patru

  • coriandru proaspat tocat (dupa gust)

  • 2 cepe de primavara taiate fin

  • coaja si sucul unei lamai

  • 1/2 ardei iute rosu lung, tocat marunt (curatat de samburi daca nu va place prea iute)

  • 1 avocado copt, dar ferm

  • 200 g pui fript, fara piele, rece, taiat in bucati mari

Mod de preparare:

  1. Fierbe quinoa conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi clateste-o cu apa rece si las-o sa se scurga bine.

  2. Fierbe porumbul timp de 2-3 minute, apoi clateste-l cu apa rece.

  3. Intr-un bol mare, amesteca quinoa, porumbul, rosiile, ceapa verde, coriandrul, coaja si sucul de lamaie si ardeiul iute.

  4. Curata si taie avocado in cuburi, apoi adauga-l in salata impreuna cu bucatile de pui.

  5. Stropeste totul cu uleiul de masline si amesteca usor.

  6. Gustati si potriviti de sare, daca e necesar.

Este o salata usoara, plina de proteine si arome exotice – perfecta pentru o masa sanatoasa!

Sursa foto: freepik

Taguri Salata Avocado Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre