Daca esti in cautarea unei mese usoare, hranitoare si pline de savoare, salata peruana de pui, avocado si quinoa este alegerea perfecta. Inspirata din bucataria sud-americana, aceasta combinatie echilibrata de proteine, legume proaspete si superalimente iti ofera energia de care ai nevoie, fara sa te simti ingreunat. Ideala pentru pranz sau o cina rapida, salata aceasta aduce un strop de exotism in farfuria ta.
Ingrediente:
-
50 g quinoa neprajita
-
100 g porumb dulce congelat
-
1 lingura ulei de masline extravirgin
-
75 g rosii cherry taiate in patru
-
coriandru proaspat tocat (dupa gust)
-
2 cepe de primavara taiate fin
-
coaja si sucul unei lamai
-
1/2 ardei iute rosu lung, tocat marunt (curatat de samburi daca nu va place prea iute)
-
1 avocado copt, dar ferm
-
200 g pui fript, fara piele, rece, taiat in bucati mari
Mod de preparare:
-
Fierbe quinoa conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi clateste-o cu apa rece si las-o sa se scurga bine.
-
Fierbe porumbul timp de 2-3 minute, apoi clateste-l cu apa rece.
-
Intr-un bol mare, amesteca quinoa, porumbul, rosiile, ceapa verde, coriandrul, coaja si sucul de lamaie si ardeiul iute.
-
Curata si taie avocado in cuburi, apoi adauga-l in salata impreuna cu bucatile de pui.
-
Stropeste totul cu uleiul de masline si amesteca usor.
-
Gustati si potriviti de sare, daca e necesar.
Este o salata usoara, plina de proteine si arome exotice – perfecta pentru o masa sanatoasa!
Sursa foto: freepik