Ciorba de spanac, de post

/ / Modificat: 2013-02-21
Ciorba de spanac, de post

Ciorba de spanac este o alternativa delicioasa la cea de stevie. Este foarte gustoasa, bogata in vitamine si extrem de satioasa!

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

usoara

Ingrediente

2 legaturi de spanac

1 ceapa mare

2 morcovi

1 pastarnac mic (se poate inlocui si cu o bucata de telina)

2-3 cartofi

3-4 linguri de ulei

2-3 linguri bulion

3-4 linguri orez

2 catei de usturoi (optional)

1 legatura leustean

bors

sare

piper

Mod de preparare

Pune la fiert o oala cu apa.

Curata ceapa si toac-o marunt, rade morcovii si pastarnacul/telina si pune-le la calit intr-o tigaie in care pui uleiul. Dupa ce se inmoaie legumele, pune-le in apa care fierbe, alaturi de spanac.

Dupa ce legumele dau in cateva clocote, adauga si cartofii taiati cubulete mici, iar apoi bulionul. Lasa cartofii sa fiarba timp de 5-10 minute sau verifica-i din cand in cand cu furculita.

Inainte de a se fierbe complet cartofii, adauga orezul. Lasa-l sa fiarba si toarna si putin bors, sare si piper, dupa gust.

La sfarsit, ia oala de pe foc, toaca leusteanul si pune-l deasupra.

Usturoiul se piseaza si se adauga in farfurie, in functie de gust.

Taguri Retete spanac Retete post

Articole recomandate

Citeste si despre