5 retete de post cu tofu

/ / Modificat: 2014-11-20
5 retete de post cu tofu

Retetele din perioada postului au tendinta de a deveni plictisitoare si lipsite de gust. Tofu, versiunea vegetariana a branzei, este un preparat pe baza de soia care scoate din anonimat mancarurile de post. Iata cateva retete simple si delicioase cu care sa te rasfeti atunci cand nu mananci "de dulce"!  

Sandvis aromat cu tofu

sandvis-tofu

Ingrediente:

    450 g tofu tare

    tulpina de telina tocata marunt

    2 fire de ceapa verde tocate marunt

    1/2 cana de maioneza vegetala

    2 linguri de sos de soia

    1 lingura de suc de lamaie

    felii de paine.

      Mod de preparare:

      Usuca bine bucata de tofu tare si bag-o la congelator pe timpul noptii. Scoate-o si las-o la dezghetat, apoi tai-o in bucatele patrate, pe care le scurgi bine de de zeama, cu ajutorul unor servetele de hartie.

      Faramiteaza bucatile de branza si pune-le intr-un bol. Adauga telina si ceapa tocate, apoi maioneza, sosul de soia si sucul de lamaie si mixeaza toate ingredientele in blender. Unge feliile de paine cu pasta obtinuta. 

      Salata delicioasa de tofu cu broccoli

      salata-tofu-broccoli

      Ingrediente:

      1 buchet de broccoli

      120 g tofu tare

      2 catei de usturoi tocati marunt

      2 fire de ceapa verde, tocate

      2 lingurite de sos de soia

      1 lingurita de ulei de susan

      2 linguri seminte de susan prajite

      sare

      piper

        Mod de preparare:

        Rupe broccoli in buchetele mai mici si pune-le la fiert, intr-o oala cu apa clocotinda, pana cand se inmoaie. Scoate bucatile de broccoli si pune-le sub un jet de apa rece. Scurge apa din tofu si faramiteaza-l, apoi pune-l peste broccoli. Adauga usturoiul, ceapa, sosul de soia, semintele de susan si amesteca bine toate ingredientele. Asezoneaza salata cu sare si piper si serveste-o la temperatura camerei. 

        Tofu pane picant

        Ingrediente:

          450 g tofu tare

          4-5 linguri de ulei de floarea-soarelui

          2 cescute de supa de legume

          1 ceasca de faina

          1 lingurita piper

          2 linguri de drojdie uscata

          1 ligurita boia iute

          sare, dupa gust

            Mod de preparare:

            Taie bucata de tofu in felii de 2-2.5 cm, apoi toarna peste ele supa. Lasa-le deoparte pana cand cea mai mare parte din supa este absorbita in branza vegetala. Separat, amesteca intr-un bol faina, drojdia, piperul, boiaua si sarea.

            Pune uleiul la incins, intr-o tigaie. Scoate bucatile de tofu din supa si tavaleste-le prin amestecul de ingrediente uscate. Pune bucatile la prajit, pe ambele parti, pana cand capata o culoare rumena si devin crocante. Serveste-le cu garnitura de legume.

            Supa de legume cu tofu

            supa-legume-tofu

            Ingrediente:

              600 g tofu tare taiat cubulete

              1 lingura de ulei de masline

              1 ceapa tocata marunt

              1 lingurita de usturoi zdrobit

              4 cesti de amestec de legume tocate

              800 g rosii taiate cubulete

              4 cani de supa de legume

              1/2 lingurita maghiran

              1/2 lingurita busuioc

              1/2 lingurita patrunjel

              1/4 lingurita sare

              1/4 lingurita piper

                Mod de preparare:

                Pune oala in care vei face supa pe foc si caleste ceapa si usturoiul in uleiul de masline, timp de 3 minute, apoi adauga legumele amestecate. Lasa toate ingredientele sa se caleasca aproximativ 5 minute si toarna apoi rosiile, supa de legume si condimentele.

                Acopera oala cu capac si lasa totul sa fiarba aproximativ 20 de minute, la foc mediu. Pune si bucatile de tofu si mai lasa sa fiarba inca 15 minute. Supa se serveste rece. 

                Placinta de dovleac cu tofu

                placinta-dovleac-tofu

                Ingrediente:

                  450 g tofu tare

                  o bucata maricica de dovleac

                  1 ceasca de zahar

                  1 lingurita de esenta de vanilie

                  1 lingurita de scortisoara macinata

                  1 lingurita de cuisoare macinate

                  putina sare

                  Mod de preparare:

                  Incinge bine cuptorul. Da dovleacul pe razatoare si amesteca-l apoi cu branza vegetala maruntita. Adauga zaharul, vanilia, scortisoara, cuisoarele si putina sare, apoi amesteca totul bine pana cand compozitia se omogenizeaza.

                  Toarna compozitia intr-o tava de placinta unsa in prealabil cu ulei vegetal si bag-o la cuptor. In primele 15 minute, focul trebuie sa fie mare, iar in ultimele 40, mediu. Este gata in momentul in care placinta incepe sa se crape la suprafata.

                  Mai cunosti si alte retete de post cu tofu? Impartaseste preparatele tale secrete de post in sectiunea de comentarii de mai jos!

                  Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

                  Taguri Retete post Retete vegetariene

                  Articole recomandate

                  Citeste si despre