Paste cu somon afumat si sos cremos de smantana

/ / Modificat: 2025-07-01
Paste cu somon afumat si sos cremos de smantana

Pastele cu somon afumat si sos cremos de smantana sunt alegerea ideala cand vrei ceva rapid, dar rafinat. Reteta imbina aromele intense ale somonului cu delicatetea smantanii si prospetimea cepsorei, intr-un preparat gata in mai putin de 30 de minute. Perfecte pentru o cina eleganta sau un rasfat de weekend, aceste paste cuceresc prin gust si simplitate.

Ingrediente:

  • 220 g paste (linguini, tagliatelle sau paste scurte)

  • 75 g somon afumat

  • 200 g smantana pentru gatit (naturala)

  • cateva fire de cepsora (sau cozi de ceapa verde / 1/2 ceapa mica + 1/2 lingura ulei de masline)

  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare:

  1. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Scurge-le si pastreaza putin din apa in care au fiert (50-100 ml).

  2. Pregatirea cepsorei:
    Toaca marunt cepsora (sau ceapa verde ori ceapa veche) si caleste-o usor in ulei de masline, pana devine translucida, fara sa se arda.

  3. Adaugarea smantanii:
    Adauga smantana pentru gatit peste ceapa calita si amesteca. Lasa sosul sa fiarba la foc mic timp de 2-3 minute, pana incepe sa se ingroase usor. Daca este prea gros, adauga 1-2 linguri din apa in care au fiert pastele.

  4. Somonul afumat:
    Taie somonul in fasii subtiri sau bucatele si adauga-l in sos. Amesteca usor si mai lasa pe foc 1 minut, doar cat sa se incalzeasca (nu il gati prea mult, ca sa nu devina tare).

  5. Amestec final:
    Pune pastele scurse in sos si amesteca bine pana se acopera uniform. Potriveste de sare si piper dupa gust.

  6. Servire:
    Serveste imediat, decorand cu cepsora proaspata tocata deasupra.

Sursa: www.savoriurbane.com

Sursa foto: freepik

Taguri Paste

Articole recomandate

Citeste si despre