Cornulete pufoase

/ / Modificat: 2012-03-01
Cornulete pufoase

Reteta este foarte potrivita si pentru copii.

Ingrediente

Pentru 50 de cornulete mai marisoare, aveti nevoie de:

1 kg faina

120 g zahar

10 grame drojdie

un plic praf de copt

3 g sare

500 ml lapte

2 oua in aluat

1 ou pentru uns

un pachet unt topit

500 g gem sau magiun.

Mod de preparare

Drojdia se pune la inmuiat in putin lapte cu zahar. Separat, se adauga faina, ouale, zaharul, praful de copt, laptele si drojdia pregatita anterior.

Framantati bine pentru cateva minute, dupa care adaugati untul topit - NU fierbinte.

Se adauga sarea si se framanta in continuare pana cand aluatul moale se desprinde de pe degete.

Aluatul astfel preparat se lasa la dospit, iar cand este gata se fac sfere de dimensiuni egale, care se intind cu sucitorul si se taie si triunghiuri (la dimensiunile dorite). Pe baza fiecarui triunghi se pune gem si se ruleaza.

Cornuletele se aseaza in tava, pe hartie de copt.

Inainte de a le da la cuptor, cornuletele se ung cu ou batut.

Se coc pana se rumenesc si se servesc dupa ce s-au racit.

Dupa preferinta, se pot pudra cu zahar.

Recomandari

(Daca vi se par prea multe cornulete, injumatatiti cantitatile.)

Am pus mai multa faina, pentru ca aluatul era prea moale si lucrezi mai greu cu el (1,2kg); cred ca depide foarte mult si de tipul de faina.

Daca va plac mai dulci, puneti mai mult zahar (aprox. 200 g la o portie).

In loc de gem sau magiun, am umplut cornuletele cu un amestec de nuca de cocos + cacao + putin zahar + stafide, sau puteti umple cu nuci, nuci + gem. Dati frau liber imaginatiei!

Spor la gatit si la savurat!

Reteta recomandata si gatita de Emella Navi, inspirata de o reteta a lui Adrian Hadean

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gem Lapte Zahar Faina Ou Unt

Articole recomandate

Citeste si despre