Descopera gustul autentic al Orientului cu aceasta Shakshuka simpla si delicioasa! O combinatie perfecta de rosii zemoase, ardei aromati si oua gatite in sos bogat de condimente. Ideala pentru un mic dejun sau pranz rapid, satios si plin de savoare!
Ingrediente:
-
1 ardei gras rosu
-
1/2 ardei gras galben
-
2 catei de usturoi
-
cateva felii de ardei iute
-
1 ceapa rosie potrivita
-
400 g rosii proaspete
-
4 oua
-
sare
-
piper
-
chimion
-
boia de ardei dulce
-
2 linguri ulei
Mod de preparare:
-
Taie ceapa si ardeii cubulete, usturoiul marunt.
-
Incinge uleiul intr-o tigaie adanca si caleste ceapa si ardeii pana devin moi. Adauga usturoiul si ardeiul iute si mai caleste 1 minut.
-
Pune rosiile tocate, condimenteaza cu sare, piper, chimion si boia de ardei dulce. Lasa sa fiarba la foc mediu 10-15 minute, pana sosul se ingroasa putin.
-
Fa 4 gauri in sos si sparge ouale in ele. Acopera tigaia si lasa sa se gateasca 5-7 minute, sau pana albusul este facut, dar galbenusul moale.
-
Serveste imediat, cu paine proaspata.
Sursa: pofta-buna.com
Sursa foto: freepik