Shakshuka reteta traditionala – oua in sos de rosii si ardei, usor de preparat

/ / Modificat: 2025-08-25
Shakshuka reteta traditionala – oua in sos de rosii si ardei, usor de preparat

Descopera gustul autentic al Orientului cu aceasta Shakshuka simpla si delicioasa! O combinatie perfecta de rosii zemoase, ardei aromati si oua gatite in sos bogat de condimente. Ideala pentru un mic dejun sau pranz rapid, satios si plin de savoare!

Ingrediente:

  • 1 ardei gras rosu

  • 1/2 ardei gras galben

  • 2 catei de usturoi

  • cateva felii de ardei iute

  • 1 ceapa rosie potrivita

  • 400 g rosii proaspete

  • 4 oua

  • sare

  • piper

  • chimion

  • boia de ardei dulce

  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:

  1. Taie ceapa si ardeii cubulete, usturoiul marunt.

  2. Incinge uleiul intr-o tigaie adanca si caleste ceapa si ardeii pana devin moi. Adauga usturoiul si ardeiul iute si mai caleste 1 minut.

  3. Pune rosiile tocate, condimenteaza cu sare, piper, chimion si boia de ardei dulce. Lasa sa fiarba la foc mediu 10-15 minute, pana sosul se ingroasa putin.

  4. Fa 4 gauri in sos si sparge ouale in ele. Acopera tigaia si lasa sa se gateasca 5-7 minute, sau pana albusul este facut, dar galbenusul moale.

  5. Serveste imediat, cu paine proaspata.

Sursa: pofta-buna.com

Sursa foto: freepik

Taguri Mancare Oua Rosii Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre