Lasagna cu carne si ciuperci

/ / Modificat: 2013-04-08
Lasagna cu carne si ciuperci

Lasagna cu carne si ciuperci este un preparat consistent, satios si gustos. Se gateste rapid, iar mirosul placut aduce toata familia impreuna.

Timp de preparare

 140 minute

Dificultate

 Medie

Ingrediente

10 ml ulei de masline

2 catei de usturoi

1 ceapa

20 grame pasta de tomate

20 grame oregano

8 ciuperci tocate

700 grame carne tocata de vita

500 grame rosii din conserva

500 grame sos de rosii

300 grame parmezan ras

200 grame branza de vaci

250 grame mozzarella

1 ou batut

coaja de la o lamaie

patrunjel tocat

paste pentru lasagna

sare

piper

Mod de preparare

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si caleste ceapa si usturoiul. Adauga pasta de tomate, oregano si ciupercile si fierbe timp de 10 minute.

Incorporeaza carnea de vita si lasa pe foc timp de 15 minute. Adauga rosiile si sosul de rosii si lasa pe foc pana cand da in clocot.

Da apoi focul mai mic si mai lasa la fiert timp de 40 de minute. Combina parmezanul, branza de vaci, mozzarella, oul, patrunjelul si coaja de lamaie.

Asaza foile de lasagna intr-o tava, apoi jumatate din amestecul de branza, iar deasupra un sfert din sosul de carne si ciuperci.

Repeta straturile, pana la ultimul, care va fi din sos si branza. Da tava la cuptor pentru 45 de minute.  

Tipul bucatarie

 Bucatarie italieneasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre