Care este reteta preferata a lui chef Florin Dumitrescu. Mancarea asta i-a marcat copilaria

/ / Modificat: 2022-03-04
Care este reteta preferata a lui chef Florin Dumitrescu. Mancarea asta i-a marcat copilaria

Chef Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscut bucatari din Romania. A devenit cunoscut ca jurat la Masterchef, la Pro TV, apoi s-a mutat in curtea Antenei 1, cu Iadul Bucatarilor, Chefi la Cutite si, acum, Chefi fara limite. Preparatele sale sunt dintre cele mai sofisticate, dar nu se da in laturi nici de la mancaruri pe care orice gospodina le poate gati. De fapt, una dintre retetele sale preferate este cea pe care i-o gatea chiar bunica sa, in copilarie.

Mancarea de pipote, preparatul banal care il face sa saliveze

Desi stie, probabil, sute de retete fine dining, chef Florin Dumitrescu isi aduce in continuare aminte cu mare placere de mancarea de pipote ca la bunica acasa. Ba chiar a introdus-o intr-o carte de retete publicata recent.

„Am sa va spun reteta cum imi mamintesc ca o facea bunica. Nu pot sa va dau cantitatile, pentru ca nu le-am descoperit nici eu inca. Dar stiu cu certitudine ingredientele si pasii. Cand eram mic, aveam nevoie de mancare ca sa nu mananc doar paine. Pracitc, mancarea era garnitura painii pentru mine. Iar cea mai buna «garnitura» era tocana de pipote de pui gatita de bunica mea. Erau atat de bune cu sosul acela usor dulceag. Doar faptul ca scriu despre pipote si carnea lor usor gumoasa, care te obliga sa mesteci putin mai mult, despre sosul de rosii dulce si bucatile de ceapa... ma face si azi sa salivez de pofta”, a scris Florin Dumitrescu in cartea „Gateste cu mine”.

Tocana de pipote: ingredientele si mod de preparare

Ai nevoie de: pipote de pui, ceapa alba, bulion, usturoi, foi de dafin, patrunjel verde, rosii, ulei, sare, piper.

Pipotele se fierb in apa cu sare si se culege spuma care se formeaza la suprafata apei. Cat timp fierb pipotele, se toaca ceapa si se caleste cu o foaie de dafin si usturoi tocat.

Cand pipotele au fiert, se adauga peste ceapa impreuna cu rosiile si putina apa; se adauga apoi si bulion, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se lasa totul sa fiarba, pana cand sosul se ingroasa. Patrunjelul tocat se adauga la final, pentru un plus de savoare.

FOTO: Facebook / Chef Florin Dumitrescu

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre