Urmareste-ne:

Rosii intregi in sos de rosii

Rosiile intregi in sos de rosii reprezinta o metoda naturala de a conserva rosiile pentru iarna si de a crea un amestec delicios de folosit in preparate de iarna, precum ciorbite, tocanite si alte mancaruri savuroase!

rosii-in-sos

Timp de preparare

60-80 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

rosii (mari si mici)

apa

sare

Mod de preparare

Separa rosiile in doua gramajoare - mari si mici. Pe cele mari le dai prin masina de curatat rosii, care scoate doar sosul din ele si separa cojile si semintele. Pe cele mici le speli bine si le pui in borcanele in care vrei sa le conservi.

Sosul de rosii se pune intr-o oala la fiert si se lasa pe foc pana cand scade si capata o consistenta putin mai groasa. Pune si sare, ceva mai multa, pentru a se conserva mai bine.

Dupa ce sosul a scazut, toarna-l fierbinte in borcane, peste rosii. Capseaza bine borcanele si pune-le la fiert, intr-o oala in care pui apa calduta. Ai grija ca apa sa ajunga pana aproape de gura borcanelor, dar sa nu treaca niciodata peste.

Lasa-le sa se raceasca si pastreaza-le in camara.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Rosii intregi in sos de rosii Rosii intregi conserva Sos de rosii

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul