Clatite siciliene

/ / Modificat: 2012-04-21
Clatite siciliene

Clatitele siciliene reprezinta o metoda inedita de a transforma clatitele clasice intr-un desert nou, delicios si dulce!

Foto: deliciousmagazine.co.uk

Timp de preparare

30 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

Pentru clatite

1 ou

1 lingura de ulei

50 g faina

150 ml lapte

2-3 picaturi de esenta rom/vanilie

1 pliculet de zahar vanilat

sare

Pentru umplutura si decor

finetti

inghetata

frisca

Mod de preparare

Pune intr-un bol 25 ml lapte, oul, uleiul, romul, zaharul vanilat si putina sare si amesteca bine cu mixerul sau cu telul. Apoi, incepe sa torni si sa incorporezi, treptat, faina pana cand nu mai are cocoloase.

Subtiaza compozitia cu restul de lapte pana cand are o consistenta precum a smantanei si incepe sa prepari clatitele. Ar trebui sa iti iasa cam 4-5 bucati. In cazul in care vrei sa prepari mai multe, dubleaza cantitatile ingredientelor. Unge bine tigaia cu ulei, cel putin inainte de prima clatita.

Fiecare clatita se umple cu finetti si se ruleaza. Se servesc cate doua pe farfurie, cu inghetata si frisca pe deasupra.

Tipul bucatariei

italiana

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Clatite Reteta clatite

Articole recomandate

Citeste si despre