Rețetă Crêpes Suzette: O Declarație de Dragoste pentru Desert

/ / Modificat: 2025-08-30
Rețetă Crêpes Suzette: O Declarație de Dragoste pentru Desert

Daca vrei sa transformi o simpla masa intr-o experienta culinara memorabila, nu e nevoie sa mergi intr-un restaurant de lux. Secretul sta in a reinterpreta un clasic cu o nota de rafinament si pasiune. Crêpes Suzette sunt mai mult decat niste clatite, sunt o declaratie de dragoste pentru gust, o calatorie culinara direct in inima Frantei, cu arome de portocala, unt si caramel.

Aceasta reteta nu este doar delicioasa, ci si spectaculoasa, un desert care va impresiona cu siguranta pe oricine. Urmeaza pasii de mai jos pentru a recrea magia acestui preparat legendar, transformand ingrediente simple in momente de neuitat.

Ingrediente:

Sos caramel cu portocale si unt

  • 6 portocale (coaja rasa de la 2 portocale, sucul stors de la 5 portocale si miezul filetat de la 1 portocala)

  • 2 lamai (doar sucul stors din ele)

  • 150 g zahar

  • 200 g unt cu min. 80% grasime

  • optional: 150 ml lichior de portocale (Grand Marnier, Cointreau, Curaçao, Triple Sec, Marie Brizard etc)

  • un praf de sare

Decor

  • fasii subtiri de coaja confiata de portocala

Mod de preparare:

  1. Pregatirea sosului: Intr-o tigaie incapatoare, topeste zaharul la foc mediu, amestecand continuu pana cand se caramelizeaza si capata o culoare aurie. Ai grija sa nu il arzi.

  2. Adaugarea untului si a sucului de citrice: Odata ce zaharul este caramelizat, adauga untul taiat cubulete si amesteca energic pana se topeste complet. Apoi, toarna sucul de portocale si de lamaie. Fii precaut, deoarece compozitia va sfarai si se va intari. Continua sa amesteci la foc mic pana cand caramelul se topeste din nou si se incorporeaza in lichid.

  3. Aromatizarea sosului: Adauga coaja rasa de portocala si praful de sare. Daca folosesti lichior de portocale, toarna-l acum si lasa-l sa se infierbante putin.

  4. Integrarea clatitelor: Ia fiecare clatita, pliaza-o in patru (sau in forma de triunghi) si scufund-o pe rand in sosul cald, asigurandu-te ca este complet acoperita. Asaza-le pe o farfurie, una peste alta.

  5. Servirea: Toarna sosul ramas peste clatite si decoreaza cu miezul de portocala filetat si fasiile subtiri de coaja confiata. Se servesc calde.

Pofta buna!

Sursa: savoriurbane.com

Sursa foto: freepik

Taguri Clatite Desert copii

Articole recomandate

Citeste si despre