Vinete alla caprese cu mozzarella si rosii

/ / Modificat: 2025-09-04
Vinete alla caprese cu mozzarella si rosii

Vinetele alla caprese sunt o reteta inspirata din bucataria italiana, simpla si delicioasa. Vinetele coapte se combina perfect cu mozzarella topita, rosii proaspete si busuioc, rezultand un preparat usor, aromat si plin de prospetime. O alegere excelenta atat ca aperitiv, cat si ca fel principal usor in zilele de vara.

Ingrediente:

  • 2 vinete medii
  • sare
  • ulei de masline
  • 5-6 rosii cherry sau 2 rosii medii
  • cca. 150-200 g mozzarella
  • frunze de busuioc verde (sau busuioc uscat)
  • optional: usturoi granulat

Mod de preparare:

1. Vinetele se spala, se taie felii de aproximativ 1 cm grosime, se presara cu sare si se lasa 15-20 de minute la scurs pentru a elimina excesul de apa.

2. Se sterg feliile cu un servet de bucatarie si se ung cu putin ulei de masline.

3. Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptor, la 180°C, timp de 15-20 de minute, pana devin moi si usor rumenite.

4. Intre timp, rosiile se taie felii subtiri (sau jumatati daca sunt cherry), iar mozzarella se feliaza.

5. Pe fiecare felie de vanata coapta se aseaza alternativ cate o felie de rosie si una de mozzarella.

6. Se condimenteaza cu sare, piper, putin usturoi granulat (optional) si se stropesc cu ulei de masline.

7. Se mai dau la cuptor pentru 5-7 minute, pana cand mozzarella se topeste frumos.

8. La final, se decoreaza cu frunze proaspete de busuioc si se servesc calde sau la temperatura camerei.

Sursa foto: freepik

 

Taguri Vinete copii Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre