Tortilla de patatas este una dintre cele mai populare retete traditionale din bucataria spaniola. Cu ingrediente simple – cartofi, oua si ceapa – acest preparat este surprinzator de gustos si satios. Se poate servi atat cald, cat si rece, fiind ideal pentru mic dejun, pranz sau chiar un picnic. Incearca si tu aceasta reteta usor de pregatit si bucura-te de un preparat clasic cu gust autentic!
Ingrediente:
-
250 ml ulei de masline
-
5 cartofi medii
-
5 oua
-
2 cepe
-
1 legatura patrunjel
-
un praf de sare
Mod de preparare:
-
Curata cartofii si taie-i in felii subtiri. Taie ceapa julien (solzisori).
-
Incinge uleiul intr-o tigaie mare si adauga cartofii si ceapa. Gateste-le la foc mediu timp de 10-15 minute, pana cand se inmoaie si se rumenesc usor. Amesteca ocazional pentru a nu se lipi. Scurge excesul de ulei si lasa compozitia sa se raceasca putin.
-
Intr-un bol mare, bate ouale cu un praf de sare. Adauga cartofii si ceapa racorite si amesteca bine. Incorporeaza si patrunjelul tocat marunt.
-
Pune din nou tigaia pe foc, adauga putin ulei (optional) si toarna compozitia in tigaie. Gateste tortilla la foc mic, acoperita, timp de 5-7 minute sau pana cand partea de jos este rumenita.
-
Intoarce tortilla cu ajutorul unei farfurii plate si gateste si pe cealalta parte inca 5 minute.
-
Serveste tortilla calda sau rece, simpla sau cu o salata proaspata.
Sursa foto: freepik