Vrei ceva rapid, cald si care sa cucereasca toata familia? Incearca Stromboli – o pizza rulata, rumena si aromata, plina cu cascaval si salam! Perfecta pentru cina, picnic sau pachetul de scoala!
Ingrediente aluat:
-
560 g faina
-
10 g drojdie
-
2 lingurite sare
-
30 ml ulei de masline
-
330 ml apa calduta
Ingrediente umplutura:
-
5 linguri sos de rosii
-
400 g cascaval feliat
-
2 lingurite ierburi aromatice (oregano, busuioc, cimbru – dupa gust)
-
400 g salam de vara uscat ELIT
-
100 g cascaval dat pe razatoare
-
1 ou batut (pentru uns ruloul)
Mod de preparare:
-
Intr-un bol incapator, amesteca faina cu sarea. Dizolva drojdia in apa calduta si adaug-o treptat in faina, impreuna cu uleiul de masline. Framanta pana obtii un aluat elastic si omogen. Acopera-l si lasa-l la dospit 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
-
Intinde aluatul dospit in forma dreptunghiulara, pe o suprafata presarata cu faina.
-
Unge aluatul cu sosul de rosii, presara ierburile aromatice, apoi asaza feliile de cascaval si salamul de vara. La final, presara cascavalul ras.
-
Ruleaza aluatul ca pe o rulada si sigileaza bine marginile.
-
Aseaza ruloul pe o tava tapetata cu hartie de copt, unge-l cu ou batut si, optional, presara deasupra putin oregano sau susan.
-
Coace Stromboli in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 30-35 de minute, pana devine rumen si crocant.
Se serveste cald sau rece, alaturi de o salata proaspata. Este perfect pentru picnic, pachetul de scoala sau o cina rapida si gustoasa!
Sursa: www.teoskitchen.ro
Sursa foto: freepik