Stromboli – pizza rulata

/ / Modificat: 2025-05-21
Stromboli – pizza rulata

Vrei ceva rapid, cald si care sa cucereasca toata familia? Incearca Stromboli – o pizza rulata, rumena si aromata, plina cu cascaval si salam! Perfecta pentru cina, picnic sau pachetul de scoala!

Ingrediente aluat:

  • 560 g faina

  • 10 g drojdie

  • 2 lingurite sare

  • 30 ml ulei de masline

  • 330 ml apa calduta

Ingrediente umplutura:

  • 5 linguri sos de rosii

  • 400 g cascaval feliat

  • 2 lingurite ierburi aromatice (oregano, busuioc, cimbru – dupa gust)

  • 400 g salam de vara uscat ELIT

  • 100 g cascaval dat pe razatoare

  • 1 ou batut (pentru uns ruloul)

Mod de preparare:

  1. Intr-un bol incapator, amesteca faina cu sarea. Dizolva drojdia in apa calduta si adaug-o treptat in faina, impreuna cu uleiul de masline. Framanta pana obtii un aluat elastic si omogen. Acopera-l si lasa-l la dospit 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

  2. Intinde aluatul dospit in forma dreptunghiulara, pe o suprafata presarata cu faina.

  3. Unge aluatul cu sosul de rosii, presara ierburile aromatice, apoi asaza feliile de cascaval si salamul de vara. La final, presara cascavalul ras.

  4. Ruleaza aluatul ca pe o rulada si sigileaza bine marginile.

  5. Aseaza ruloul pe o tava tapetata cu hartie de copt, unge-l cu ou batut si, optional, presara deasupra putin oregano sau susan.

  6. Coace Stromboli in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 30-35 de minute, pana devine rumen si crocant.

Se serveste cald sau rece, alaturi de o salata proaspata. Este perfect pentru picnic, pachetul de scoala sau o cina rapida si gustoasa!

Sursa: www.teoskitchen.ro

Sursa foto: freepik

Taguri Pizza Aperitive

Articole recomandate

Citeste si despre