Rulouri de dovlecel umplute cu legume

/ / Modificat: 2017-08-11
Rulouri de dovlecel umplute cu legume

Rulourile de dovlecel umplute cu legume reprezinta un aperitiv sanatos si foarte gustos, pe care il poti prepara cu usurinta pentru intreaga familie! Diversifica meniul de aperitive cu o reteta simpla si rapida, pe gustul intregii familii!

Timp de preparare

25 min.

Dificultate

usor  

Ingrediente

3 dovlecei

2 morcovi

1/2 telina

1 radacina de pastarnac

6 fire de ceapa verde

100 g cascaval

100 g telemea (oaie, capra sau vaca, dupa preferinta)

1 legatura de marar

sare

piper

Mod de preparare

Indeparteaza capetele dovleceilor si taie-i felii foarte subtiri, cu tot cu coaja. Fierbe putina apa cu sare, apoi opareste feliile de dovlecei in ea. Tine-le cam 2-3 minute in apa fierbinte. Scoate-le apoi si pune-le sub jet de apa rece.

Rade morcovii, telina si pastarnacul si pune-le intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline, la sotat. Asezoneaza legumele cu sare si piper si stinge focul dupa ce s-au inmuiat. La final, adauga si ceapa verde (doar partea alba) tocata marunt.

Asaza din umplutura de legume pe marginea unei felii de dovlecel, adauga o felie subtire de cascaval si una de telemea si ruleaza totul usor. Leaga rulourile cu cozile de la ceapa si presara marar proaspat pe deasupra lor.

Daca tii post sau esti vegetarian, poti renunta la produsele din lapte.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre