Dovlecei pane cu sos de smantana si menta

/ / Modificat: 2025-07-19
Dovlecei pane cu sos de smantana si menta

Dovleceii pane sunt o gustare crocanta si delicioasa, ideala pentru zilele calde sau ca aperitiv in orice sezon. Se prepara rapid, din ingrediente simple, si pot fi serviti atat calzi, cat si reci. Sosul de smantana cu usturoi si menta aduce un plus de prospetime si aroma, perfect pentru intreaga familie. O reteta potrivita si pentru copii, daca alegi sa folosesti mai putine condimente in crusta.

Ingrediente:

  • 1 dovlecel mediu

  • sare

  • 2 oua

  • faina (pentru pane)

  • pesmet simplu sau panko (optional amestecat cu paprika, chili, oregano, usturoi praf etc.)

  • ulei pentru prajit (de floarea soarelui)

Pentru sos:

  • 2-3 linguri de smantana

  • 1 catel de usturoi pisat

  • 2-3 frunze de menta tocate marunt

  • sare, dupa gust

Mod de preparare:

  1. Pregatirea dovlecelului:
    Spala dovlecelul si taie-l in felii subtiri (rotunde sau pe lung, dupa preferinta). Presara sare peste felii si lasa-le deoparte 10-15 minute pentru a elimina excesul de apa. Sterge-le apoi cu un servet de hartie.

  2. Pregatirea paneului:
    Bate ouale intr-un bol. Pune faina intr-o farfurie si pesmetul in alta (poti adauga in pesmet condimente dupa gust). Treci fiecare felie de dovlecel prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet.

  3. Prajirea:
    Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste feliile de dovlecel pe ambele parti pana devin aurii si crocante. Scoate-le pe un servet de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

  4. Sosul:
    Amesteca smantana cu usturoiul pisat, menta tocata si sare. Lasa sosul la rece 10 minute inainte de servire.

Serveste dovleceii pane calzi, alaturi de sosul racoritor de smantana si menta – ideali ca aperitiv, gustare sau garnitura!

Sursa: www.savoriurbane.com

Sursa foto: freepik

Taguri Aperitive calde

Articole recomandate

Citeste si despre