Chec cu orez si mazare

/ / Modificat: 2012-07-11
Chec cu orez si mazare

Cand nu stii ce sa mai gatesti pentru familia ta, poti rasfoi colectia noastra de reteta si sigur vei gasi ceva pe placul tau. De data aceasta iti oferim reteta unui aperitiv inedit - chec cu orez si mazare.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

200 g orez

5 oua

150 g mazare fiarta

2 albusuri

2 linguri ulei

3 linguri lapte

2 linguri faina

4 linguri smantana

100 g cascaval ras

40 g unt

1 lingura gris

sare

piper

Mod de preparare

Fierbe ouale, apoi lasa-le la racit in apa rece.

Separat, spala orezul si lasa-l putin la inmuiat.

Pune orezul la rumenit in ulei, adauga doua cani de apa clocotita si lasa-l la fiert 10-15 minute.

Pune peste orezul racit faina desfacuta in lapte, smantana, cascavalul ras, mazarea scursa de zeama, sare si piper. Incorporeaza albusurile batute spuma si omogenizeaza compozitia.

Tapeteaza o tava de cozonac cu unt si pesmet, apoi toarna in aceasta compozitia de orez. Aseaza pe mijlocul checului si ouale fierte, apoi da totul la copt, la 180 de grade, timp de 25 de minute.

Lasa checul la racit inainte de servire.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Chec Chec aperitiv

Articole recomandate

Citeste si despre