Chec cu pudra de roscove, mieji de nuca si para

/ / Modificat: 2025-10-03
Chec cu pudra de roscove, mieji de nuca si para

Un desert aromat, sanatos si usor de pregatit, checul cu pudra de roscove, nuca si para este perfect langa o cana de lapte cald sau o cafea. Pudra de roscove ofera o nota usor dulceaga si o aroma aparte, in timp ce para si nucile adauga prospetime si textura crocanta.

Ingrediente:

  • 5 oua

  • un praf de sare

  • 3+1 linguri zahar brut din trestie de zahar

  • 130 ml ulei

  • 4 linguri cu varf de faina

  • 1/2 plic praf de copt

  • 1 lingura rasa pudra de roscove (karob)

  • o mana de mieji de nuca

  • 1 para William mai coapta

Pentru servire:

  • 1 cana cu lapte

  • 120 ml apa

  • 1 lingurita orz solubil

  • 1 lingurita zahar brut

  • 1 lingurita zahar pudra

Mod de preparare:

  1. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu 3 linguri de zahar si un praf de sare pana devin cremoase.

  2. Se adauga uleiul treptat, amestecand continuu.

  3. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove.

  4. Albusurile se bat spuma cu o lingura de zahar, apoi se incorporeaza usor in compozitia de galbenusuri.

  5. Se adauga miezul de nuca si bucatele de para.

  6. Compozitia se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se coace la 180°C timp de 35-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.

  7. Se serveste simplu sau alaturi de o bautura calda preparata din lapte, apa, orz solubil si zahar.

 Rezultatul: un chec pufos, aromat si perfect pentru orice moment al zilei.

Sursa: www.gustos.ro

Sursa foto: freepik

Taguri Chec

Articole recomandate

Citeste si despre