Vacanta de vara a familiei. Sfaturi si recomandari

/ / Modificat: 2014-07-01
Vacanta de vara a familiei. Sfaturi si recomandari

Vacanta de vara a familiei se pregateste amanuntit cu mult timp inainte de ziua de plecare. Inainte de a decide unde pleci ai grija ca destinatia de vacanta sa se potriveasca intregii familii. Trebuie sa existe activitati si locuri interesante de vizitat pentru copii, dar si locatii speciale pentru adulti in care sa va relaxati si sa va destindeti. Ai grija ca bagajele sa fie complete si fa un program copilului pentru a evita problemele in vacanta!

In vacanta de vara majoritatea familiilor aleg marea – fie cea de la noi din tara, fie din afara tarii. Iata ce trebuie sa ai in vedere inainte de a pleca, dar si dupa ce ajungi la destinatie:

Alege o destinatie potrivita pentru intreaga familie!

Mamicile din comunitatea Copilul.ro au testat destinatii pentru vacanta de vara  impreuna cu prichindeii lor si iti ofera si tie cateva sugestii utile pentru a te inspira:

Rally: Eu pot sa recomand o destinatie externa perfecta pentru o familie cu copii (parerea mea, dar depinde mult de hotelul ales), si anume Egiptul... cand am fost noi acum cativa ani erau preturi mai bune. Facilitatile pentru copii sunt extraordinare, de la club de joaca, piscina incalzita, bufet pentru ei, animatoare, programe speciale de distractie... Sigur, avantajati sunt copiii vorbitori de engleza si de rusa, dar a fost foarte frumos oricum.

Yuxi: Pentru noi destinatie perfecta pentru concediu inseamna un hotel sau o pensiune curata, mancare proaspata si locatia sa fie cat mai aproape de punctele de interes, adica daca suntem la mare aproape de plaja, la munte sa nu trebuiasca sa luam masina ca sa pornim pe un traseu, sau sa fim aproape de partie. Noi pentru mare alegem fie Bulgaria, fie Turcia, fie Grecia. Anul trecut a fost Bulgaria si a fost de nota 9+ as zice eu, am fost la Nisipurile de Aur, daca faceam abstractie de statiunea in sine si de plaja, era 10 curat. Anul asta probabil ca tot Bulgaria vom alege, Grecia fiind putin cam departe si Sofia prea mica. Anul trecut nu prea am avut parte de vreme buna, poate anul asta avem mai mult noroc, vom decala putin si perioada. Si o sa schimbam si statiunea, nu am decis inca unde.

Alesuta: Noi de 5 ani mergem numai in Belek-Turcia. Este concediul ideal pentru familiile cu copii - intr-un club de 5 stele ai totul la indemana, mancare si bautura cata vrei, mini club pentru copii, loc de joaca, mini disco seara pentru cei mici etc.

Denyy10: Eu vara recomand marea pentru copii tinand cont ca beneficiaza de aerosoli - un tratament exceptional pentru diferite alergii...

destinatie_vacanta_familieDaca nu va entuziasmeaza marea pentru concediul din acest sezon exista si alte destinatii potrivite pentru bebelusi si copii. Acestia pot vizita o multime de locatii cu incarcatura istorica si se pot bucura de activitati care le suscita interesul.

  • Paris – Franta;
  • Romania – Valea Prahovei, Maramures;
  • Viena – Austria;
  • Budapesta – Ungaria;
  • Londra – Anglia etc.

castelul_branIar daca micutul tau este pasionat de mister, enigme si de fenomene paranormale, va puteti bucura alaturi de el in explorarea unor destinatii cu specific:

  • Muzeul Vrajitoriei (Anglia);
  • Muzeul Istoriei Voodoo (SUA – New Orleans);
  • Valea Preistoriei (Cuba);
  • Casa cu oase (Austria);
  • Castelul Bran (al lui Dracula) – Romania etc.

Alege oferte care sunt la reduceri si care ofera gratuitati pentru copii (la cazare si mancare). Exista o multime de oferte avantajoase la agentiile de turism de peste tot. Astfel ca gasesti vacante atat in tara, cat si in strainatate cu buget limitat.

Vorbeste-i copilului despre vacanta care va urma

vacanta_copil_fericirePuteti urmari impreuna documentare despre acea zona sau puteti citi carti pentru a-l ajuta sa se familiarizeze cu locatia. Puteti gasi si filme sau jocuri care sa aiba tematica de mare sau chiar a zonei.

In plus, este bine sa ii vorbesti copilului despre felul in care se va desfasura in mare vacanta. Despre drumul pana acolo – cu ce mergeti, despre hotel si despre atractii turistice din zona.

Asigura-te ca ai toate actele cu tine inainte sa pleci

Fa o borsetuta speciala cu actele (rezervarea la hotel, biletele rezervate de avion, tren, autobuz, buletin, asigurari medicala – pentru calatorii in afara tarii). Acolo poti pune si banii sau cardurile cu bani de cheltuit in vacanta!

Cumpara si un ghid turistic al zonei in care mergi pentru a te ajuta sa te orientezi mai bine. Iar daca mergi intr-o destinatie straina, poti cumpara si un ghid de conversatie.

Organizeaza-te cand faci bagajul

trusa_prim_ajutor_vacantaCel mai indicat este sa faci o lista cu tot ce iti trebuie in vacanta. Fa-o din timp si las-o deschisa. Pana la momentul in care te apuci sa faci bagajele familiei iti vei aminti de cate ceva ce ai uitat. Cand incepi sa faci bagajul bifeaza si taie de pe lista lucrurile pe care le-ai pus in bagaj. In acest fel vei fi mai organizata. Iata cateva ponturi despre ce nu trebuie sa uiti:

  • alege intotdeauna haine pentru plaja, dar nu uita si de hainute si incaltaminte pentru o vreme mai rece;
  • ia cu voi si niste gustari si apa pentru drum; nu uita si de papa pentru copil.

Atunci cand ajungi la destinatie ai grija sa stabilesti o rutina sau un program stabil al copilului pe care sa il respecti zilnic. In acest fel, vei evita accesele de furie si comportamentele neadecvate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta vara familie Concediu vara Trusa medicala vacanta Destinatii vacanta copii Vacanta copii Vacanta bebelusi Concediu vara Distractie vara copii

Articole recomandate

Citeste si despre