Destinatii de vacanta pentru bebelusi si copii

/ / Modificat: 2014-06-30
Destinatii de vacanta pentru bebelusi si copii

Cand ai un bebelus sau un copil mai marisor si te gandesti la o destinatie de vacanta in familie nu mai poti lua in calcul doar confortul tau.  Trebuie sa tii cont de cateva reguli esentiale si sa ai in vedere cele mai indicate destinatii de vacanta pentru bebelusi si copii. Acestea trebuie sa ofere obiective turistice sau activitati care sa suscite interesul copiilor si care sa ofere siguranta si relaxare bebelusilor.

Franta - Paris

Este o destinatie minunata de vacanta, iar ochisorii micutului tau se pot bucura de cel mai faimos parc de distractii din lume: Disneyland Paris. Mickey Mouse si Minnie sunt acolo pentru a-i intampina, iar Donald Duck, dar si alte personaje Disney sunt pregatite sa ii intretina si sa ii distreze. Nici drumul pana acolo nu este extrem de solicitant si de durata.

In plus, au ocazia sa vada si sa cunoasca unele dintre cele mai faimoase muzee si obiective turistice: cu siguranta micutul tau va fi fascinat de Turnul Eiffel sau de muzeul Versailles, chiar daca nu va sti el foarte bine ce este.

Romania - Brasov, Valea Prahovei, Maramures etc. (munte)

Zonele de munte din Romania sunt atractii turistice nemaipomenite. Daca bebelusul este prea mic pentru a fi dus intr-o vacanta in care sa aiba parte de activitati specifice, atunci poti merge cu el la noi in tara in unele dintre cele mai frumoase zone cu care ne mandrim. Bebelusul va beneficia de aer curat, de explorarea mediului si de o coloristica impresionanta a naturii in sezoanele de vara, primavara sau toamna.

Chiar si atunci cand este mai maricel, drumetiile la munte pot fi o sursa de cunoastere si de explorare a naturii. Poate invata atat de multe din frecventarea poienilor, pesterilor si a altor atractii turistice specifice muntelui.

Austria - Viena

Viena, capitala Austriei, nu este o atractie turistica de apreciat numai de parinti. Acest oras prezinta o multime de obiective dedicate copiilor. Parcul Prater este unul dintre ele. Aici, micutul are ocazia sa traiasca experiente inedite: carusel, mini-golf, roller-coaster, bungee jumping, trambuline etc.

Exista si o roata gigantica in care se pot da copiii, precum si o zona special amenajata numita Blue Planet, in care micutii pot patrunde in lumea si modul de viata al dinozaurilor.

Ungaria - Budapesta

Vacanta in Budapesta presupune un drum scurt, care poate fi suportat destul de usor chiar si de bebelusi. In plus, orasul se lauda cu unul dintre cele mai moderne si dotate parcuri de distractii acvatice de pe continentul european: Aquaworld.

Asadar, Budapesta devine o tinta clara pentru o vacanta de vara, cu multa balaceala si distractie pentru intreaga familie. Dar chiar si in afara sezonului estival, va puteti delecta cu o multime de alte obiective turistice, Labirintul de sub Castelul Buda fiind unul de care se poate bucura copilul din plin. Aceasta este una dintre cele 7 minuni subterane ale lumii in care se regaseste un complex de pesteri si muzee.

Marea Britanie - Londra

Londra este unul dintre orasele pline de incarcatura istorica ale Europei. Este capitala unei tari in care guverneaza monarhia constitutionala si in care seful statului nu este un presedinte, ci o regina. Asadar, este o oportunitate de a vedea si afla lucruri noi legate de un alt fel de guvernare, obiceiuri si traditii specifice. Desi aceste lucruri par a fi mai interesante pentru parinti, si copiii mai maricei isi pot imbogati cultura cu astfel de noutati.

Iar daca sunt prea mici pentru asa ceva, atunci pot vizita celebrul muzeu Madame Tussaud (al figurilor de ceara), unde pot identifica unele personaje preferate.

Nici Londra nu este lipsita de un parc de distractii extrem de modern si in care micutii se pot delecta si pot testa aventuri uluitoare in montagne russe-uri ametitoare, caruseluri si alte atractii de acest gen.

Orice locatie este potrivita pentru bebelus daca este confortabila pentru tine. Doar altitudinile foarte mari pot pune mici probleme acestora. In rest, trebuie sa te orientezi dupa destinatia de vacanta potrivita cu un bebe sau copil in functie de alte criterii:

  • durata drumului;

  • varsta copilului;
  • activitati pentru copii;

  • pasiuni sau hobby-uri ale micutului (nu il poti duce la mare daca ii este frica de apa si nu stie sa inoate);
  • facilitati oferite de hotel (in camera, la resturant, activitati etc.);

  • asistenta si servicii medicale oferite;

  • atractii turistice pentru cei mici etc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Destinatii vacanta copii Vacanta bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre