Ce statiune sa alegi pentru vacanta in familie la mare. Iata ce spun mamicile

/ / Modificat: 2018-06-22
Ce statiune sa alegi pentru vacanta in familie la mare. Iata ce spun mamicile

E vremea vacantelor si majoritatea dintre noi isi indreapta atentia spre statiunile de pe litoral pentru a avea parte de cateva zile de relaxare pe plaja. Micutii sigur se vor bucura si ei de o escapada la mare, unde vor putea sa se balaceasca in voie si sa ridice castele din nisip.

Inainte insa de a face bagajele, trebuie sa stabilim exact in ce statiune mergem si ce hotel alegem pentru a avea o vacanta de vis si noi, parintii, dar si prichindeii nostri.

De ce sa mergi in concediu pe litoralul romanesc?

Multe familii opteaza pentru litoralul bulgaresc sau pentru cel grecesc, considerate locuri unde serviciile sunt de o calitate mai buna. Un concediu intr-o statiune romaneasca are insa avantajele lui.

Primul este faptul ca esti in tara si orice situatie neprevazuta poate fi mai usor de rezolvat decat daca ai fi in strainatate. Un exemplu in acest sens este o problema medicala. Daca te afli pe litoralul romanesc poti ajunge in scurt timp la un spital mare din Constanta, acolo unde ca asigurat vei beneficia de toate serviciile medicale de care ai nevoie fara sa fie nevoie sa platesti.

Litoralul romanesc este cel mai la indemana pentru majoritatea dintre noi. Din Bucuresti pana la mare parcurgi drumul in maximum 3 ore, statiunile romanesti de la Marea Neagra fiind de asemenea usor accesibile si pentru familii din alte zone ale tarii. In plus, micutii nu sunt foarte toleranti la drumuri lungi, asa ca statiunile de la noi raman o varianta buna.

In acelasi timp, litoralul nostru este intesat de peisaje superbe si de plaje bine ingrijite unde poti avea parte de vacanta pe care ti-ai dorit-o.

Pe litoralul romanesc vei gasi la distanta de cativa kilometri unele de altele, statiuni cu un aer aparte lor. De la oaza de liniste si verdeata pe care o gasesti in Eforie Sud, la nonconformismul din Vama Veche, litoralul de la noi are de oferit de toate pentru oricine, astfel ca vei gasi cu siguranta ceva pe gustul tau si al familiei tale.

Unele statiuni de la noi sunt mai potrivite pentru tineri, asa cum sunt Costinesti sau Vama Veche, locuri frumoase, desigur, dar unde agitatia si distractia nu se opresc niciodata, astfel ca nu sunt recomandate unei familii cu copii. In schimb, in statiuni precum Venus, Eforie Sud, Eforie Nord si altele asemenea, localurile si hotelurile sunt concepute pentru familisti, iar linistea din statiune te va imbia la relaxare. Saturn, Jupiter, 2 Mai sau Navodari sunt si ele recomandate de mamici pentru cei care vor sa se plimbe cu prichindeii lor pe plajele romanesti.

Concediu pe litoralul romanesc: recomandarile mamicilor

Pe forumul copilul.ro, mamicile spun un "nu" hotarat statiunii Costinesti, care este mult prea agitata si aglomerata pentru o familie. In schimb, mamicile recomanda cu caldura statiunile stiute de ani de zile ca fiind pentru familisti, insa si Olimp sau Neptun sunt potrivite, mai spun ele.

In acelasi timp, si Mamaia, care e o statiune cunoscuta mai mult pentru cluburi si distractiile de noapte, este potrivita pentru o familie, in mod special partea de sud a statiunii, unde vei gasi hoteluri cu facilitati pentru prichindei si unde adancimea apei la mal se mareste treptat, fiind astfel un loc mai potrivit pentru copii. Satul de vacanta, telegondola, plimbarile cu vaporasele si hotelurile cu locuri de joaca, sunt doar cateva motive pentru care Mamaia continua sa fie statiunea preferata a familiilor cu copii. 

Iata ce spun mamicile despre cateva dintre statiunile de pe litoralul romanesc:

Daniela 37: "Daca vrei liniste pentru voi si pentru copil, statiunea 2 Mai este o alegere foarte buna. Fetelor mele le-a placut foarte tare, ne-am odihnit de-adevaratelea, preturile sunt super ok."

Marrya: "Noi am fost cu pitica in statiunea Olimp, la sfarsitul lunii august. Mie mi se pare foarte linistita statiunea in comparatie cu altele. Pentru familiile cu copilasi micuti eu zic ca e ok..."

Roxie: "Cat au fost copiii mici am fost numai in Mamaia in partea de nord a statiunii, care este mai linistita si mai mult pentru familii. Sincer nu as merge in nici o alta statiune de pe litoralul nostru. Si inca ceva, in Mamaia, cel putin in nord unde am fost noi, nu sunt pietre in apa. La mine asta a fost un criteriu important."

Rusu Elena Geanina: "Noi am fost cu puiul nostru nostru la Neptun. Mi-a placut statiunea, a fost super, plus ca seara era o scena instalata in centru unde actorii interpretau povesti pentru copii. Mi-a placut, anul acesta tot acolo merg. Recomand."

Gabryoleta: "In statiunile Neptun - Olimp am fost. Recomand cu drag mai ales pentru familii. Nu este vacarm pe plaja si nici foarte aglomerat nu e"

Hoteluri si vile de pe litoralul romanesc potrivite pentru familii

Hotel Delta, Jupiter

hotel-delta-jupiter

hotel delta jupiter loc de joaca

Hotelul Delta 3* din statiunea Jupiter face parte din grupul CO Hotels alaturi de Hotel California, din aceeasi statiune, si este pozitionat la aproximativ 50 m distanta de plaja.

Serviciile de divertisment dedicate copiilor sunt gratuite pentru turisti:

  • Casa cu Povesti – Aici au loc spectacole interactive de teatru pentru copii, sustinute de eroi din basme si personaje din desene animate. 
  • Centrul de Balet si Dans – Specialistii ofera ministagii de initiere in dans, balet si expresie corporala pentru copii.
  • Scoala de Teatru – Pentru toti copiii pasionati de actorie, o trupa de profesionisti va sustine zilnic cursuri de initiere in acest univers fascinant. 
  • Plaja Copiilor – Amenajata cu mini-piscine, tobogane, jucarii gonflabile. 
  • Parcul Copiilor – In singurul parc de distractii pentru copii din Sudul litoralului, unde in fiecare seara au loc petreceri tematice.
  • Gradinita cu program de babysitting - Grup Cohotels ofera serviciul de gradinita cu program de babysitting, unde copiii sunt atent supravegheati si implicati in activitati creative de catre personal calificat.

Phoenicia Holiday Resort, Mamaia

phoenicia-mamaia

phoenicia-mamaia-piscina-copii

Phoenicia Holiday Resort este apreciat de familiile cu copii, intrucat aici exista multe spatii de joaca, atat in interiorul hotelului, in cadrul clubului pentru copii, unde ei pot colora, desena, picta si juca in voie, dar si in exterior, in parcul de copii cu tobogane, saltele gonflabile, leagane si casute colorate, mereu sub atenta supraveghere a echipei noastre de animatori.

Pe durata intregii zile, cei mici se pot juca alaturi de animatori si pot participa la cele mai traznite concursuri interactive.

Site: www.phoeniciahotels.ro

Hotel Savoy, Mamaia

hoteluri-familii-copii-litoral

Hotel Savoy este unul dintre cele mai populare hoteluri pentru familiile cu copii, din statiunea Mamaia. Aici, copiii se pot distra de minune, in deplina siguranta, in locurile de joaca amenajate special pentru ei. In exteriorul hotelului, chiar langa terasa restaurantului, pe plaja, pe cei mici ii asteapta locul de joaca, amenajat cu leagane si tobogane gonflabile.

hoteluri-familii-copii-mamaia

Distractia prichindeilor este completata de piscina special conceputa pentru ei si locul de joaca gonflabil, din imediata apropiere a acesteia. Langa piscina hotelului, intr-un spatiu special amenajat, copiii se pot bucura de diverse activitati amuzante si creative, organizate special pentru ei.

In zilele toride de vara, oaspetii se bucura de plaja privata amenajata exclusiv pentru ei, dotata cu sezlonguri confortabile si umbrelute menite sa le asigure umbra dorita.

hotel-familii-copii-litoral

Hotelul ofera servicii in regim All Inclusive. | Site: www.savoyhotel.ro

Complex Hotelier Steaua de Mare, Eforie Nord

Hotelul este situat pe faleza, iar plaja se afla la 50 m de hotel. Turistii complexului au la dispozitie biciclete oferite gratuit, sah, table, rummy, carti, billiard. Familiile au acces la toate locurile de joaca pentru copii:

  • 3 locuri de joaca exterioare;
  • Gradinita “Casuta cu Povesti” cu supraveghetor (numai in pachetul ’’all inclusive’’);
  • Locul de joaca “Magic Planet’’cu spectacole pentru copii oferite de doua-trei ori pe saptamana, jocuri interactive, dance party, karaoke, desene animate, play station si multe alte surprize.

hotel-delfinul-eforie

    Hotel 2D Resort and Spa, Neptun

    Hotelul se afla la doar 8 minute de mers pe jos de La Steaguri! Hotelul 2D beneficiaza de o locatie linistita langa Lacul Neptun, la 300 de metri de plaja de pe malul Marii Negre. Copiii au o piscina dedicata, loc de joaca, iar oaspetii au acces la piscina in aer liber, cu sezlonguri si umbrele.

    hotel-2d-jupiter

    hotel-2d-jupiter-piscina

    Hotelul ofera servicii in regim All Inclusive. | Site: www.2dhotels.ro

    Vila Puky, Neptun

    Vila Puky ofera cadrul ideal pentru o vacanta pe care vei dori sa o povestesti prietenilor. Locatia este una privilegiata, adresandu-se si celor ce vor sa fie la o aruncatura de bat de centru dar si celor ce cauta o oaza pentru a se retrage cateva zile.

    cazare-familie-copii-litoral

    Pentru confortul oaspetilor, gradina vilei beneficiaza de un foisor, un gratar si de o parcare monitorizata 24/24. 

    cazare-familie-copii-neptun

    cazare-familie-copii-litoral

    Un copil in camera in varsta de pana la 7 ani beneficiaza de gratuitate la cazare, fara a i se asigura pat suplimentar.

    Vila Puky se afla in zona "Prichindel" in spatele parcului de distractii, la numai 400 m de plaja. In cadrul vilei gasim diferite optiuni de relaxare pentru toate varstele, divertisment atat in cadrul vilei cat si in imprejurimi. Se accepta si tichete de vacanta.

    Site: www.vilapuky.ro

    Hotel Mera Resort, Venus

    Construit in centrul statiunii, la 100 metri de plaja si in apropierea Lacului Venus, Complex Mera Resort beneficieaza de o pozitionare deosebita, intr-un cadru natural unic, intre mare si lac.

    mera-resort-venus

    Hotelul are o piscina principala, cu o suprafata a apei de 1000 mp si este dotata cu dusuri cervicale, zone cu hidromasaj, Aqua Vortex (unde se poate inota impotriva curentului). In jurul piscinei spatiul este amenajat cu sezlonguri, umbrele si dusuri. Tot in cadrul complexului este si o piscina pentru copii, care are o adancime maxima de 50 cm si este amenajata ca un mini aqua park.

    mera-resort

    mera-resort-loc-joaca

    Aici se desfasoara zilnic programe speciale pentru cei mici si cei mari - aqua gym, spectacole, concursuri etc. Pe langa aceste doua piscine, in zona vilelor mai este amenajata o a treia piscina.

    Hotelul ofera servicii in regim All Inclusive. | Site: www.meraresort.ro

    Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Taguri Concediu litoral romanesc Litoral romanesc

    Articole recomandate

    Citeste si despre