Alerta pe litoral! Apa marii din doua statiuni, contaminata cu bacterii periculoase! Ce trebuie sa faca parintii cu copii mici

/ / Modificat: 2023-07-17
Alerta pe litoral! Apa marii din doua statiuni, contaminata cu bacterii periculoase! Ce trebuie sa faca parintii cu copii mici

Concentratii foarte mari de Escherichia coli (E. Coli) au fost inregistrate, in weekend, in apa marii din statiunile Eforie Nord si Navodari, anunta autoritatile. In mod obisnuit, concentratia de E. Coli este de ordinul zecilor si, rar, al sutelor. Weekend-ul trecut au fost situatii cand a depasit 1.300, cum s-a intamplat, in punctul Navodari III, zona II Perla Majestic, potrivit alba24.ro.

Cea mai mare concentratie a acestei bacterii care poate provoca infectii intestinale a fost inregistrata in punctul Eforie Nord II – peste 7.600.

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica din Constanta, Tudorel Ene, a precizat insa ca in ciuda valorilor foarte mari, nu este cazul sa fie luate masuri speciale.

„Discutam despre un episod pasager, restul probelor prelevate din zona arata o calitate a apei buna, astfel ca imbaierea este permisa”, a declarat Tudorel Ene, potrivit radioconstanta.ro.

Medicii atrag, insa, atentia ca apa marii nu poate fi consumata si le recomanda parintilor sa aiba grija de copii, sa nu inghita o cantitate mare.

„Copiii trebuie supravegheati in momentul in care se imbaiaza, sa nu inghita cantitati mari de apa, pentru ca, normal, apa este apa de imbaiere si nu apa potabila. Da, deci, nu inseamna ca te imbolnavesti daca in timpul inotului inghiti apa, dar sunt copii care beau in cantitate mai mare si sigur ca pot aparea probleme”, a declarat dr. Luiza Caruceru, de la Directia de Sanatate Publica Constanta.

  • Surse:

- ziare.com/e-coli/alerta-litoral-apa-mare-contaminata-bacterii-1815800
- alba24.ro/alerta-pe-litoral-apa-marii-din-doua-statiuni-este-contaminata-cu-bacterii-periculoase-copiii-trebuie-supravegheati-988635.html
- radioconstanta.ro/2023/07/16/ce-spune-dsp-constanta-despre-calitatea-apei-marii-2/
- dspct.ro/monitorizarea-calitatii-apei-de-imbaiere-in-sezonul-estival/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Litoral romanesc Bacterii Pericole apa copil

Articole recomandate

Citeste si despre