Mamaia, mai scumpa decat Coasta de Azur. Costul unui sezlong pe o saptamana cat chiria pe o luna in Bucuresti: "Se duc la japca deja"

/ / Modificat: 2023-07-04
Mamaia, mai scumpa decat Coasta de Azur. Costul unui sezlong pe o saptamana cat chiria pe o luna in Bucuresti:

Preturile au explodat in cele mai populare statiuni de pe litoralul romanesc. In statiunea Mamaia, costul unui sezlong pe o saptamana a ajuns sa valoreze cat chiria pe o luna in Bucuresti. Turistii spun ca sunt socati de preturile de pe litoral, care au ajuns sa fie mai mari decat pe Coasta de Azur. 

Turistii ajung astfel sa plateasca si 200 de lei pe zi pentru un sezlong 

Un specialist in turism avertizeaza ca litoralul romanesc este in colaps din aceasta cauza, iar 2023 va fi cel mai ”prost an al turismului romanesc”.

„Nu seamana izbitor, deja i-am depasit (n.r. pe cei din Vest). In Mamaia sunt situatii in care un sezlong costa undeva la 40 de euro pe zi, echivalent. Suntem la 200 de lei pe zi un sezlong. In Italia, rar se intampla sa sara 25 de euro un sezlong. Probabil in zonele foarte aglomerate avem situatii de genul acesta.

In momentul de fata litoralul romanesc este in pragul colapsului pentru ca cei de pe litoral nu au invatat nici cea mai mica lectie din dezastrul pe care l-au trait anul trecut.

A fost cel mai prost an al turismului romanesc de pe litoral, exceptand perioada de pandemie. 2023 cu siguranta il va dobora. Litoralul romanesc va fi preponderent gol. Deja hotelierii sau asociatiile turistice de pe litoral au inceput sa minta”, a afirmat Cristian Pitulice, consultant in turism, la B1TV.

Specialistul spune insa ca exista pe litoral si restaurante cu preturi decent, in special in sud, insa ceea ce se intampla in Mamaia si Navodari este clar o lacomie. 

„Este expresia lacomiei si a disperarii, pentru ca acolo se duc la japca deja.

Oamenii aia s-au umplut de bani o data si cu asta basta. Pe litoral sunt in continuare suficient de multe restaurante si baruri care au niste tarife decente, preponderent in partea de sud a litoralului. Dar sunt cateva puncte, mai ales in Mamaia si Navodari unde lucrurile sunt razna”, a mai subliniat Pitulice la postul de stiri citat.

  • Surse: fanatik.ro, b1tv.ro
  • Foto: facebook.com/visitmamaia

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Plaja Concediu litoral romanesc

Articole recomandate

Citeste si despre