Ranile provocate de familie sunt cel mai greu de vindecat

/ / Modificat: 2019-06-11
Ranile provocate de familie sunt cel mai greu de vindecat

Indiferent de sentimentele noastre despre familie, cele mai dificile rani care nu se vindeca si care te marcheaza tot restul vietii sunt, adesea, cele produse de familie.

Stresul experimentat la o varsta frageda lasa urme in creier.

Asa se naste un adult vulnerabil cu un risc ridicat de tulburari emotionale. Si asta pentru ca familia este considerata un refugiu, singurul loc unde cineva ar trebui sa se simta iubit si inconjurat de dragoste. Cand un membru al familiei tale te tradeaza sau te dezamageste, durerea este foarte mare, iar radacinile si identitatea ta sunt alterate. Nu are nimic de-a face cu tradarea din partea unui prieten sau a unui coleg.

Rana produsa de familie se transmiste genetic, de-a lungul generatiilor

Epigenetica a dovedit ca toate evenimentele care au loc in mediul din apropierea ta afecteaza genele tale. Acest lucru explica de ce copiii pot adesea mosteni caracterul sau sentimentele parintilor, cum ar fi teama, stresul si unele traume.

Traumele rezista, in ciuda distantei

Daca decizi sa rupi legaturile cu familia sau cu un membru toxic, gandindu-te ca acest lucru va rezolva problema, gresesti. Distanta poate fi suficienta pentru a ascunde rana, dar nu o vindeca.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Rani

Articole recomandate

Citeste si despre