Opt lucruri pe care orice mama le-ar face daca ar avea timp pentru ea

/ / Modificat: 2021-05-12
Opt lucruri pe care orice mama le-ar face daca ar avea timp pentru ea

Viata ti se schimba radical atunci cand devii mama. Este o fraza pe care o auzi de nenumarate ori inainte de a naste, o afirmatie pe care poate ai judecat-o aspru inainte sa afli ce inseamna sa fii mama si un adevar pe care, odata intrata in iuresul maternitatii, nu il mai poti tagadui.

Timpul capata noi intelesuri

Da, a fi mama te schimba fundamental, iar fiinta aceea pe care o iubesti cel mai mult pe lume, care iti aduce atat de multa pace si fericire, iti ia ceva la schimb: timpul; timpul acela pe care il aveai pentru tine si pe care nu il vei primi niciodata inapoi pentru ca, si atunci cand o sa il ai, tot grijile de mama vor fi cele care au prioritate.

O mama care spune ca daca ar avea timp ar face mai multe lucururi pentru ea nu se victimizeaza, nu isi cauta scuze pentru faptul ca nu e mereu machiata, coafata sau pentru ca nu a apucat sa faca dus de doua zile. Cand o mama spune ca nu are timp de nimic nu isi construieste alibiuri pentru faptul ca nu si-a mai sunat prietenele de un secol sau pentru faptul ca nu a mai citit ori nu a mai vazut un film bun de luni intregi. O mama care se plange ca nu are timp nu trebuie judecata, ci incurajata si imbratisata si, poate, chiar ajutata sa isi faca vreme pentru ea, pentru micile ei placeri.

Ce ar face o mama cu o zi libera, doar pentru ea

Maternitatea este un job de la care nu primesti concediu in nicio zi a vietii tale, care iti va ocupa gandurile si te va tine in priza 24/24, 7/7. Dar ce ai face daca cineva ar veni si ti-ar spune "ziua de maine este doar pentru tine"?

O baie relaxanta, cu spuma si saruri

Sa stai in apa pana ti se increteste pielea, sa te speli si pe cap fara sa te grabesti, sa iti dai pe tot corpul cu o crema hidratanta, care sa te faca sa te simti usoara ca un fulg este visul oricarei mame. Totul fara sa bata nimeni la usa sau sa te strige sau sa te intrebe daca mai dureaza mult...

Relaxare prin lectura

Cat timp a trecut de cand nu ai mai citit o carte pe placul tau, nu una de povesti de adormit copiii? Si cum ar fi sa iti rezervi o dupa amiaza doar pentru asta?

Relaxare la filmul sau serialul preferat

Mamele cer intr-un glas ca, daca vine sfarsitul lumii, sa se anunte si pe canalele cu desene animate. Motivul este simplu: un copil monopolizeaza televizorul. Dar, daca ai avea o zi libera, este ca ai folosi o parte din ea pentru a vedea filmul preferat sau cateva episoade dintr-un serial de care nu ai mai avut timp?

O iesire cu prietenii si prietenele

Cafeaua bauta cu cea mai buna prietena, iesirea la shopping cu fetele sau o petrecere ca pe vremuri raman de cele mai multe ori promisiuni neconcretizate atunci cand devii mama. Dar daca ai avea o zi doar pentru tine, cu siguranta in programul tau ar fi incluse si acestea.

O intalnire cu familia sau o conversatie lunga la telefon

Parintii, o matusa draga, o verisoara apropiata se vor regasi cu siguranta pe lista de prioritati a unei mame care are timp si pentru ea. Pentru ca a discuta cu cineva, fata in fata sau la telefon, fara intreruperi este o raritate atunci cand ai copii care iti solicita atentia tipand si alergand sau punand intrebari: "cu cine vorbesti?", "ce iti spune?", "pot sa vorbesc si eu?", "cand inchizi?".

Rasfat cu mancarea preferata

Fie ca preferi sa comanzi ceva bun, fie ca alegi sa gatesti, te poti bucura de felul tau de mancare favorit fara sa trebuiasca sa il imparti cu nimeni sau sa te gandesti ca nu e atat de sanatos pentru copil. Iar daca experienta culinara este insotita si de muzica favorita, poate si de cativa pasi de dans si de acea senzatie de tihna, cu atat mai bine.

Redescoperirea hobby-urilor uitate

Pentru o mama hobby-ul principal devine timpul petrecut cu copiii. Cu cat mai mult, cu atat mai bine, mai ales atunci cand ea lucreaza, iar cei mici sunt la gradinita si la scoala. Si totusi ce faceai cu timpul liber inainte de a fi mama? N-ar strica sa iti reamintesti cu prima ocazie cand vei avea putin timp pentru tine.

Statul degeaba

De cand nu ai mai apucat sa stai, pur si simplu? Sa simti ca te golesti de toate repsonsabilitatile si sa iti permiti sa te gandesti la viata in general? Sa meditezi, sa asculti linistea, sa te deconectezi atat de mult de la cotidian, incat sa te trezesti ca dintr-o data s-a facut loc pentru idei uimitoare? Poate este un exercitiu pe care ar trebui sa il faci din cand in cand, chiar si atunci cand nu prea ai timp.

Cu siguranta sunt multe alte lucruri dupa care tanjesc mamele fara timp pentru ele. Cert este un lucru: toate femeile care ar primi o zi libera de la a fi mama si-ar petrece cea mai mare parte a timpului gandindu-se tot la copii si fiindu-le dor de rutina aceea atat de solicitanta, dar din care fac parte micutii fara de care viata pare incompleta. Si, probabil din obisnuinta, ar grabi lucrurile pentru a face cat mai multe, dar si pentru ca timpul sa treaca mai repede si pentru a-si tine din nou puii in brate.

Sursa: guiainfantil.com / Foto: piqsels.com

Taguri Timp liber

Articole recomandate

Citeste si despre