Cinci metode prin care iti poti face timp pentru tine, fara sa iti neglijezi familia

/ / Modificat: 2023-09-19
Cinci metode prin care iti poti face timp pentru tine, fara sa iti neglijezi familia

Atunci cand intr-o familie apar copiii, femeile au tendinta de a se pune pe ele insele pe ultimul loc. Multe mame isi dedica cea mai mare parte a timpului ingrijirii familiei, ajungand sa nu mai aiba timp pentru ele. Se vorbeste din ce in ce mai mult despre echilibrarea vietii de familie cu profesia, iar multe femei simt acut lipsa timpului, atunci cand vine vorba despre activitatile care le fac placere.

Mamele renunta adesea la lucrurile pe care le faceau inainte de a avea copii, din lipsa de timp. Activitati precum mersul la cosmetica, cafelele cu prietenele, iesitul la film sau mersul la sala de sport sunt doar amintiri indepartate pentru multe femei care in fiecare zi se dedica trup si suflet familiei. Iata ce poti face pentru a avea timp pentru tine, fara sa iti neglijezi copiii!

1. Imparte responsabilitatile. Activitatile legate de copii ar trebui sa fie impartite intre mama si tata, in functie de programul fiecaruia. Daca unul duce copiii dimineata la scoala si gradinita, celalalt ii poate lua si poate merge cu ei in parc sau la diferite activitati. Atunci cand fiecare stie ce are de facut, celalalt partener isi poate face programul in functie de nevoile sale.

2. Treci peste prejudecati. Multe femei se simt vinovate atunci cand isi iau cateva ore pentru relaxare si fac ceva pentru ele. Nu te mai gandi ca ar trebui sa fii acasa, facand anumite treburi, in loc sa te relaxezi la o cafea cu prietenele. Timpul pe care ti-l dedici tie este unul castigat, nu pierdut.

3. Nu te pune pe ultimul loc. Mamele se gandesc mai intai la nevoile familiei si ale copiilor si abia apoi la propriile nevoi. Nu uita insa ca ai nevoie de relaxare, odihna, iar o mama odihnita si fericita este un exemplu bun pentru copiii ei.

4. Stabileste un program. Daca vrei sa mergi undeva sau sa-ti faci o programare la cosmetica, anunta partenerul cu cateva zile inainte, astfel incat sa te asiguri ca se poate ocupa el de copii. Nu amana si nu anula planurile doar pentru ca sunt treburi de facut acasa si incearca sa te relaxezi din cand in cand.

5. Organizeaza-ti cat mai bine agenda. De multe ori, nu lipsa timpului, ci managementul acestuia este problema. Daca ti-ai propus sa faci sport, de exemplu, sau sa citesti mai mult, stabileste o ora din zi la care sa faci acest lucru. Dupa ce iti intra in rutina, va fi mai usor sa te organizezi in asa fel incat sa iti respecti programul.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Familie Timp liber

Articole recomandate

Citeste si despre