Oamenii au presupus ca o femeie in scaun cu rotile nu poate ramane insarcinata - dar sotul ei era cel infertil

/ / Modificat: 2023-05-28
Oamenii au presupus ca o femeie in scaun cu rotile nu poate ramane insarcinata - dar sotul ei era cel infertil

La varsta de 18 ani, Mallory Weggemann a mers la spital pentru a primi o injectie epidurala pentru dureri de spate - si a plecat sase saptamani mai tarziu paralizata din cauza acestei proceduri care a mers prost.

„Au fost atat de multe intrebari in saptamanile si lunile si, sincer, in anii care au urmat: Cum arata viitorul pentru mine in ceea ce priveste cariera, continuarea studiilor, relatiile, o familie?”, a declarat Weggemann, acum inotatoare paralimpica, intr-un episod din aprilie al podcastului Pregnantish.

Mai exact, Weggemann, care este in scaun cu rotile de mai bine de 15 ani, s-a temut ca conceperea si nasterea unor copii biologici ar fi o provocare. Ea a internalizat o parte din stigmatizarea sociala fata de parintii cu dizabilitati.

„Nu se reduce doar la faptul ca poti fizic sa porti copii, sa ramai insarcinata, sa porti o sarcina si sa aduci pe lume un copil, dar exista inca o mare parte a societatii care se intreaba ce fel de mama as putea fi, ce i-as putea oferi eu unui copil. Si astfel cred ca asta a fost intotdeauna o povara pe care am purtat-o”, a mai spus femeia.

Dar dupa ce l-a intalnit pe sotul ei, Jay Snyder, in 2011, Mallory a fost pregatita sa se confrunte cu problemele sale. Cuplul a vizitat medicii si a aflat ca paralizia nu i-ar fi afectat direct fertilitatea. Sotul ei era cel care avea infertilitate.

„Nu vom uita niciodata: eram intr-un avion in Salt Lake City, zburand spre un eveniment, si am primit rezultatele testului. Si ne-am uitat la acele rezultate, ne-am uitat la ele, ne-am uitat unul la celalalt si am fost distrusi de durere”, isi aminteste Mallory.

Sotul ei suferea de azoospermie, adica nu avea spermatozoizi in materialul seminal, probabil din cauza unei operatii pe care o suferise la varsta de 13 ani. 

„Am suferit enorm amandoi si cumva nu ne-am mai gandit la posibilitatea unei sarcini”, a marturisit sotul lui Mallory. 

Atat Mallory, cat si Snyder, care lucreaza in presa sportiva, au mers la Jocurile Paralimpice din 2020 de la Tokyo, care au sfarsit prin a fi organizate in 2021 din cauza pandemiei. Mallory a obtinut doua medalii de aur si una de argint. Dupa Jocuri, ea si sotul ei erau pregatiti sa devina parinti. Barbatul a fost supus unei interventii chirurgicale invazive de recuperare a spermei, cu o rata de succes de 40%. A functionat.

In total, Mallory a fost supusa la 18 luni de fertilizare in vitro, inclusiv 707 injectii, doua cicluri de stimulare ovariana, doua prelevari de ovule, doua luni de tratament hormonal pentru suspiciunea de endometrioza si doua transferuri de embrioni, inainte de a ramane insarcinata.

Mallory a adus pe lume o fetita, Charlotte, in martie 2023. Ea i-a spus lui Syrtash, cu care a vorbit inainte de nastere, ca experienta a evidentiat faptul ca doua adevaruri aparent contradictorii pot exista in acelasi timp.

„Este in regula sa traiesti adversitati insotite de bucurie - asta nu inseamna ca esti nerecunoscator. Si este OK sa gasesti bucurie in suferinta, nu inseamna ca esti in negare”, a spus ea.

Sursa: Insider

Foto: Instagram

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Femeie insarcinata Femeie

Articole recomandate

Citeste si despre