De ce sora ta mai mare este una dintre cele mai importante persoane din viata ta

/ / Modificat: 2019-10-03
De ce sora ta mai mare este una dintre cele mai importante persoane din viata ta

Daca ai o sora mai mare, te poti ascunde in spatele ei atunci cand te confrunti cu probleme, face treburile in locul tau si chiar ii imprumuti hainele (fara sa-i spui, evident) si trebuie sa-i multumesti pentru ca exista in viata ta. Potrivit psihologilor, a avea o sora iti imbunatateste stabilitatea mentala si dezvoltarea generala. Copiii care cresc cu surori in jurul lor sunt mai fericiti si devin adulti cu picioarele pe pamant.

A avea o sora mai mare este cu adevarat o binecuvantare. Ea este cea care te ajuta in multe feluri si in fiecare etapa a vietii tale. Iata cum:

1. Se reduce sansa de a divorta in viitor

Un studiu al Universitatii de Stat din Ohio a gasit dovezi ca cei care o sora mai mare au o sansa mai mica de a divorta in viitor. Un aspect al acestei descoperiri surprinzatoare este ca sora te face un adult mai matur si mai putin egoist. Experientele din copilarie au un impact imens asupra dezvoltarii tale ca adult. Copiii care au frati trebuie sa invete cum sa imparta si cum sa faca fata conflictelor, asa ca aceasta educatie este relevanta atunci cand ai de-a face cu un partener romantic.

2. Ea este motivul pentru care parintii tai sunt mai ingaduitori cu tine

Daca ti se pare ca este greu pentru tine, crezi sau nu, a fost mult mai greu pentru sora ta. Un studiu a descoperit ca parintii sunt mult mai stricti si mai duri fata de primii lor nascuti, in comparatie cu restul fratilor. Intotdeauna, au mari asteptari de la primul copil si ii impun multe reguli, dar o data cu aparitia unui alt micut devin mai ingaduitori. Asadar, daca ai o sora mai mare, acesta este un alt motiv pentru care ar trebui sa ii fii recunoscator.

3. Te inveseleste si te ajuta sa-ti atingi obiectivele

Ea are multe lucruri care sa te invete pe care nu le-ati experimentat inca. Vei avea intotdeauna un aliat si un model in ea. Te inspira sa fii mai bun site face sa te straduiesti sa-ti atingi obiectivele. Sa cresti cu o sora te face mai ambitios si mai independent. Este un proces normal pentru cei mai tineri sa-si imite fratii mai mari ca parte a dezvoltarii lor sociale si cognitive. Chiar daca nu esti constient de asta, sora ta mai mare este fundamentala in formarea personalitatii tale.

4. Iti imbunatateste sanatatea mentala

Potrivit stiintei, sa cresti cu o sora reduce sentimentele negative la tinerii adolescenti. Este mai putin probabil sa te simti singur, vinovat si neiubit. Afectiunea este foarte importanta in dezvoltarea emotionala si poate ajuta la evitarea depresiei. S-a constatat, de asemenea, ca a avea o sora te face o persoana mai amabila, mai empatica.

5. Te ajuta sa descoperi sensul iubirii neconditionate

Ea va fi mereu in spatele tau. Pe masura ce imbatranesti, aceasta legatura va continua sa fie cea mai importanta pentru bunastarea ta generala si in relatiile de lunga durata pe care le vei avea in viata. Te va sprijini mereu si vei avea cu cine sa vorbesti. Asta te face sa te simti iubit si pretuit si, de asemenea, te invata cum sa-ti arati mai bine sentimentele. Te vei simti intotdeauna mai confortabil sa impartasesti ceva cu ea decat cu parintii si va fi, cu siguranta, un ascultator mai bun.

Si vei avea intotdeauna cel mai bun partener de calatorii, cineva care te cunoaste atat de bine, incat poate spune ceea ce gandesti doar privindu-te. Acesta este cel mai de pret cadou si ceva de pretuit in fiecare zi. Esti atat de norocos sa ai o sora mai mare care te iubeste!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sora Sora mai mare

Articole recomandate

Citeste si despre