Cresterea copilului, cum mergi mai departe cand simti ca cedezi?

/ / Modificat: 2011-02-03
Cresterea copilului, cum mergi mai departe cand simti ca cedezi?

Mamicile sunt niste eroine. Insa si eroii au la un moment dat momente de slabiciune, de indoiala si de lipsa de solutii si motivatie.  Atunci cand ai grija de o familie, cresti unul sau mai multi copii, muncesti si incerci sa fii mereu la inaltime exista intotdeauna riscul sa cedezi. Oricat ai incerca sa gasesti solutii, locul unde trebuie sa umbli este la motivatie. Iata cateva trucuri care te fac sa redevii o mamica eroina, dar fericita si multumita!

Stabileste obiective si fii pozitiva!


Motivatia determina cursul multor lucruri in viata. Atunci cand iti stabilesti un tel si iti indrepti eforturile si mintea, precum si atitudinea spre el, drumul spre succes este mai usor. Obiectivele iti ofera  o stare mentala lucida si te ajuta sa vezi sarcinile pe care le ai intr-un mod mai obiectiv si productiv,

Stim ca dupa ce ai stat o noapte intreaga cu bebele tau gripat este cam greu sa te mobilizezi sa faci curatenie in dormitor sau sa faci 2 feluri de mancare ori sa termini un raport. Urmeaza pasii si lucrurile vor deveni mai usoare.

Fa o lista in fiecare dimineata!

Porneste la drum cu o lista bine pusa la punct cu cele mai importante obiective, sarcini sau activitati pe care le ai de facut intr-o zi. Fa-o dimineata la cafea sau cand alaptezi bebele. Niciodata nu o face de seara, pentru ca vei adormi cu grija la ele!

Organizeaza si prioritizeaza sarcinile dintr-o zi!

Inclusiv cele legate de copil, casa, familie, cumparaturi etc. Asadar, ia-le in ordinea importantei si necesitatii si nu uita sa bifezi de fiecare data cand termini cate una. Iti ofera o oarecare satisfactie si iti da puterea sa dai tot ce ai mai bun pana la finalul zilei.

Nu amana o treaba sau o sarcina!

Amanarea sau evitarea unuia dintre lucrurile pe care le ai de facut nu te ajuta cu nimic sa mai reduci din stres, ci iti aglomereaza si mai mult programul. Mai bine te concentrezi sa le faci pe toate. Nu uita ca pentru a termina ceva, este important sa te apuci de el!

Vorbeste despre griji si exprima-ti sentimentele!

Daca acumulezi in interiorul tau griji, frustrari, sentimente negative nu numai ca iti faci rau, dar iti scade nivelul de productivitate si de a merge mai departe. Vobeste despre ele cu partenerul, prietenii, rudele sau pur si simplu noteaza-le intr-un jurnal. Este tot o metoda de descarcare si este si eficienta pe deasupra. Totusi, comunicarea cu partenerul ramane prima recomandare si cea mai utila.

 

Fa sport si alimenteaza-te corespunzator!

Chiar daca e vorba de o plimbare mai lunga, de 30 de minute de bicicleta sau de sala, sportul reprezinta o modalitate eficienta de descarcare a stresului  si de punere a lucrurilor in ordine. Iti ofera si doza de energie necesara!

Si alimentatia te poate ajuta sa combati oboseala si depresia. Mananca intotdeauna micul dejun, elimina prejelile si fast-food-ul, bea multa apa si daca tot te simti extenuata si fara puteri, cere medicului de familie prescrierea unor vitamine potrivite pentru tine.

Asteapta-te sa nu iti iasa toate ca pe roate!

Nicio zi nu seamana cu alta si nicio sarcina nu este la fel de usoara ca cealalta. Este bine sa eviti sa fii perfectionista si sa accepti cu fruntea sus micile imperfectiuni si esecuri care apar in agenda. Nu trebuie sa fii o mama perfecta, nici nu exista asa ceva! Nu astepta nici de la altii perfectiune!

Dormi si relaxeaza-te suficient de mult!

Stresul si somnolenta sunt 2 piedici in calea reusitelor tale de zi cu zi. Este destul de greu sa ai un program de somn organizat atunci cand ai un nou-nascut sau cand bebele are colici, dar trebuie sa recuperezi ziua. In plus, fa schimb de ture de "odihna" cu taticul!

 

Recompenseaza-te din cand in cand!

 

Pentru ca meriti cu adevarat! Gandeste-te la cateva metode recompensatorii ale reusitelor tale (masaje, hainute, carti, spa etc.) si aplica-le. Acestea te pot impulsiona si motiva foarte mult sa mergi mai departe.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crestere copil Emotii parinti

Articole recomandate

Citeste si despre