7 lucruri care te emotioneaza cand esti mama, dar nu exista cuvinte care sa le explice

/ / Modificat: 2019-05-10
7 lucruri care te emotioneaza cand esti mama, dar nu exista cuvinte care sa le explice

Cand devii mama, lumea ta se transforma total. Rutinele se schimba, corpul tau pare ciudat si necunoscut, uneori iti pierzi prietenii si modul tau de a vedea lumea devine diferit.

Si sa nu mai vorbim de sentimente. Lucruri care inainte pareau lipsite de importanta sau irelevante, trezesc brusc in tine senzatii pe care nu ti le-ai imaginat niciodata.

Si atunci cand esti mama, exista lucruri noi care te incanta, dar nu exista cuvinte care sa le explice.

1. Cand vezi o femeie insarcinata

Cand vezi o o prietena sau chiar o straina pe strada, iti amintesti de propria ta sarcina si de toate acele sentimente pe care le-ai experimentat in acea perioada: loviturile bebelusului, miscarile lui si emotia de a sti ca o viata creste in interiorul tau.

2. Urmaresti anumite filme

Odata cu sosirea copilului, perspectiva ta asupra lucrurilor se schimba. Ceea ce inainte nu te afecta, acum te afecteaza la un nivel emotional pe care nu l-ai stiut. Vizionarea unui film care arata relatia dintre parinti si copii te poate face sa plangi, pentru ca te identifici cu emotiile si experientele personajelor.

3. Cand vezi copii care se joaca

Cred ca multe mame vor fi de acord cu mine cand spun ca cea mai mare fericire este sa-ti vezi copiii bucurandu-se de un moment frumos. Cand esti mama si vezi alti copii care se joaca in parc sau la scoala, te simti fericita pentru ca iti aminteste de bucuria micutului tau.

4. Cand un copil te imbratiseaza

Exista anumite lucruri pe care le face copilul, pline de tandrete: cand iti zambeste, cand vorbeste cu tine, cand iti da un sarut, cand te imbratiseaza.

Cand cel mic ma imbratiseaza, simt ca trupul meu se umple cu liniste si bucurie. Este o senzatie imposibil de descris, dar care te incarca cu energie la nivel emotional. Imbratisarea unui copil este unul dintre cele mai frumoase sentimente pe care le experimentezi atunci cand esti mama, pentru ca stii ca o face fara sa aiba vreun interes si pentru ca are incredere in tine.

5. Amintirile de cand era mai mic

Daca doresti sa te "inunde" o mare de emotii, acest lucru, fara indoiala, il poate provoca. Hainele de cand era mic, papusa cu care a dormit sau primul dinte pe care l-a schimbat, sunt lucruri care te umplu cu nostalgie.

In primul rand iti reaminteste cat de rapid trece viata, apoi te invata sa pretuiesti timpul petrecut cu el si te face mandra de cat de mult a crescut copilul tau si cate a invatat.

6. Primele zile ale copilului tau

Asta pot sa-ti spun. Primele zile ale copilului tau te stimuleaza foarte mult. Si contemplarea a ceva nou este o experienta frumoasa.

Primul lui zambet, primul lui cuvant, prima data cand spune "mama" (asta te face sa plangi si sa-l acoperi cu sarutari), prima data cand iti spune "Te iubesc", cand se simte mandru ca a facut ceva pentru el. Sunt doar momente in care simti o bucurie incomensurabila si iubire profunda pentru el.

7. Cand iti ofera un cadou

Inainte de a fi mama, atunci cand un copil iti ofera ceva, spui "cat de dragut". Cand esti mama, acel dar dobandeste o alta conotatie si are o greutate mai mare decat inainte, pentru ca stii ca o face cu inocenta lui pretioasa.

Detaliile mici, cum ar fi o floare sau un desen, dobandesc o valoare enorma sentimentala, deoarece nu numai ca ti-a dat ceva si pentru ca s-a gandit la tine, dar de fiecare data cand o vezi, iti amintesti de acel sentiment frumos pe care il traiesti cand primesti ceva de la puiul tau.

Cu siguranta ca maternitatea schimba perspectivele multor lucruri in viata. Dar aceasta este una dintre favoritele mele, pentru ca inveti sa vezi viata intr-un mod nou si dai o valoare diferita lucrurilor care fusesera indiferente pentru tine. Este ca si cum ai descoperit din nou lumea pentru prima data.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Emotii copii Emotii Emotii mama Iubire mama

Articole recomandate

Citeste si despre