5 asociatii si organizatii pentru sustinerea mamelor

/ / Modificat: 2013-05-19
5 asociatii si organizatii pentru sustinerea mamelor

Mamicile singure sau cele aflate in dificultate au un sprijin de nadejde in asociatiile si fundatiile neguvernamentale care lupta pentru drepturile si libertatile lor. Mamicile lipsite de ajutor pot apela cu incredere la oricare dintre aceste institutii, care au misiunea de a le oferi o raza de speranta si increderea de care au nevoie pentru a-si creste linistite copiii. Descopera 5 astfel de centre care ofera asistenta mamelor si copiilor lor!

Asociatia Mame pentru Mame

Infiintata de Ana Maita

"Mame pentru Mame" este o asociatie neguvernamentala, infiintata in 2010, de un grup de mamici cu experienta, cu scopul de a face cunoscute si a promova drepturile gravidelor si mamelor din Romania.

Asociatia promoveaza drepturile femeilor si mamelor, asa cum sunt ele prevazute in legislatia romaneasca si europeana. Asociatia merge pe ideea ca femeile merita respect si au drepturi atat in timpul sarcinii, cat si la nastere si dupa aceea.

office@mamepentrumame.ro

Telefon: 004-0745 910 207

mamepentrumame.ro

Scoala Mamelor

Infiintata de Andreea Marin

"Scoala Mamelor" este un proiect national, sustinut cu fonduri europene, cu misiunea de a veni in ajutorul mamicilor aflate in dificultate emotionala sau materiala. In cadrul proiectului, au fost dezvoltate mai multe centre de asistenta si consiliere gratuita psihologica si psihiatrica pentru mamicile cu probleme.

Mamicile au ocazia sa afle mai multe despre drepturile pe care le au si sa-si lamureasca dilemele legate de situatia prin care trec in familie sau cu copiii - abuzuri emotionale sau fizice, copii bolnavi etc. Scoala Mamelor pune la dispozitie un numar de telefon national destinat mamicilor - 116111 - care este la dispozitia lor non-stop.

La capatul celalalt al firului stau persoane specializate, dispuse sa le ofere sfaturi pertinente si solutii pentru situatiile dificile in care se afla.

scoalamamelor.ro

Organizatia E.M.M.A (Eternul Miracol Materna Alinare)

Oganizatia neguvernamentala E.M.M.A este singura institutie din Romania care vine in sprijinul mamicilor care trec prin drama pierderii unui copil, indiferent ca tragedia a avut loc in sarcina sau dupa nastere.

In cadrul organizatiei, fondata si sustinuta de Bianca Brad, parintii indurerati de pierderea copilului au ocazia de a discuta liber despre aceasta tragedie. De asemenea, au posibilitatea de a gasi persoane care au trecut prin experiente similare si le inteleg suferinta.

Nu in ultimul rand, au posibilitatea de a gasi ajutorul de care au nevoie pentru problemele emotionale prin care trec.

Pentru scrisori: OP 26, CP 383

contact@organizatiaemma.ro

organizatiaemma.ro  

Centrul maternal AGAR (Asociatia Touched Romania)

Asociatia Touched a fost infiintata in 2005 cu scopul prevenirii abandonului copiilor din Romania, prin imbunatatirea calitatii vietii mamelor si daruirea sanselor de a-si creste linistite copiii. In cadrul asociatiei, a fost creat Centrul Maternal AGAR. Acesta ofera tinerelor mamici sau celor aflate in situatii dificile o alternativa la abandonul copiilor si sansa de a avea un viitor mai bun.

Centrul ofera adapost, sprijin educational si material mamelor abuzate sau aflate in situatii foarte dificile. Asociatia dezvolta anual o multime de proiecte cu ajutorul carora incearca sa intinda o mana de ajutor mamelor nevoiase si le ofera posibilitatea de a se bucura de copilasii lor, ducand un trai mai bun.

www.touchedromania.org

Asociatia Touched Romania Sector 2, Bucuresti

Tel: 021-211.56.51; 031-405.77.61

Tel/Fax: 031-405.77.62  

Asociatia pentru o Comunitate Solidara si Interventie Sociala (ACSIS)

ACSIS, la fel ca si Asociatia Touched, si-a stabilit ca principal obiectiv prevenirea abandonului maternal si sprijinirea mamicilor aflate in prag de disperare, neajutorate sau singure. Atunci cand mamicile sunt puse in situatii dificile sau de risc, singura solutie pe care o vad este sa-si abandoneze copilasii, in speranta ca acestia vor ajunge intr-un camin iubitor.

Asociatia pentru o Comunitate Solidara si Interventie Sociala ajuta mamicile aflate in astfel de situatii sa iasa din impas si le ofera sansa de a-si creste singure copiii.

Calea Mosilor nr. 215, bloc 21, scara B, apartament 37, sector 2, Bucuresti

Telefon/Fax: +40 021 211 30 94 +40 0766 542 643

E-mail: acsis@acsis.ro

www.acsis.ro

Cunosti si alte asociatii care vin in sprijinul mamicilor singure si nevoiase? Ajuta-ne sa completam lista, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ajutor mamici singure

Articole recomandate

Citeste si despre