5 sfaturi utile pentru mamici singure

/ / Modificat: 2017-01-10
5 sfaturi utile pentru mamici singure

Mamicile singure au nevoie de sfaturi si ajutor in privinta modului in care isi cresc si educa copilul, dar si a felului in care trateaza problema prezentei tatalui in viata lui. Conform statisticilor, peste 80% dintre parintii singuri sunt mamici.

1. Permite-i tatalui sa il vada si sa contribuie la cresterea lui!

Bineinteles, in cazul in care si el isi doreste aceste lucruri. Nu este indicat sa fii mandra si orgolioasa. Tatal are un rol important in dezvoltarea copiilor, iar daca exista dispozitia in acest sens, nu ezita! In cazul in care tatal a decedat sau nu vrea sa aiba de-a face cu micutul, spune-i adevarul!

2. Organizeaza bugetul familiei, banut cu banut!

Este greu sa fii mama singura in conditiile in care exista un singur salariu. Insa cu putina organizare si cu putin suport din partea prietenilor si familiei, vei face fata cu brio si vei creste un copil de toata lauda. Nu uita ca nu esti chiar singura. Parintii te pot ajuta cu achizitia pieselor de mobilier, prietenele care au copii cu hainute si asa mai departe.

3. Cere ajutorul cand ai nevoie!

Chiar daca vrei sa arati tuturor ca esti capabila creste un copil singura, nu este cazul sa suferi in tacere atunci cand ai lipsuri sau nu te descurci in ceva. Pentru asta exista prietenii si rudele. Fii dornica in a solicita si primi ajutor din partea celor dragi, chiar daca nu prea iti place acest lucru. Copilul tau este cel mai important!

4. Comunica si petrece timp cu prietenii tai!

Nu te izola in casa si nu iti construi intreaga viata in jurul copilului. S-ar putea sa te trezesti ca micutul pe care il stiai de-o schioapa a devenit adult fara sa-ti dai seama si tu ai ramas singura, fara prieteni sau un partener alaturi. Este bine sa iesi in oras si sa ai o viata sociala activa.

5. Priveste intotdeauna partea buna a lucrurilor!

Daca te amagesti si te plangi mereu ca esti o mama singura si ca este tare greu, nu numai ca nu vei rezolva nimic, dar iti vei distruge viata. Incearca sa ai o atitudine si o gandire pozitiva si sa vezi si partile bune ale acestei situatii, oricat de greu ar fi. Numai asa lucrurile ti se vor parea mai usoare!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama singura Ingrijire copii Ajutor mamici singure

Articole recomandate

Citeste si despre