5 OBICEIURI ale mamelor FOARTE fericite

/ / Modificat: 2019-06-21
5 OBICEIURI ale mamelor FOARTE fericite

Exista oameni care fac din fericire un scop in viata. Iar daca nu-si ating obiectivele pe care si le-au propus, nu sunt fericiti. Nimic mai fals.

Fericirea nu vine atunci cand esti mama, cand ai un job bun, atunci cand joci la loterie ... Nu! Fericirea inseamna sa traiesti in prezent si sa stii sa te bucuri de lucrurile marunte si de momentele frumoase.

Poate ca ai vazut vreodata o mama foarte fericita si ai intrebat-o ce secret are si cum reuseste. Realitatea este ca secretul fericirii este in mintea tuturor ... Dar care sunt obiceiurile unor mame foarte fericite, potrivit psihologului Maria Jose Roldan?

OBICEIURI ale mamelor FOARTE fericite

1. Cer ajutor atunci cand au nevoie

Mamele fericite nu se tem sa ceara ajutor de la familie si de la prieteni ori de cate ori au nevoie. Pe de alta parte, mamele cele mai stresate si martirizate nu sunt capabile sa ceara ajutor sau sa angajeze un babysitter, iar toata responsabilitatea pentru copil este aruncata pe umerii lor. Mamele fericite stiu sa ceara lucruri care sunt in favoarea lor! Stiu sa aiba grija de ele si de aceea solicita ajutor atunci cand simt nevoia.

2. Pleaca de-acasa pentru a lua aer curat

Ai iesit din casa astazi? Daca tocmai ai plecat de la serviciu, este posibil sa te simti foarte obosita. Aerul proaspat, lumina soarelui si natura iti stimuleaza starea de spirit si, prin urmare, daca doresti sa te simti mai bine si mai energica, nu ezita sa iesi si sa respiri o gura de aer curat.

3. Mananca, doarme si se gandeste la propria ei fericire (nu numai la altii)

Este ceva normal sa ai probleme cu somnul atunci cand ai copil, dar de indata ce te poti intoarce la 8 ore de somn, nu ezita sa faci asta. Somnul iti ofera energia de care ai nevoie pentru a fi bine. Ai nevoie de o odihna buna si, de asemenea, este important sa ai o dieta sanatoasa care te va face sa te simti bine atat in interior, cat si in exterior. Toate acestea te vor face sa simti ca fericirea este de partea ta, pentru ca ai o stare de spirit mult mai buna in fiecare zi.

4. Sunt flexibile cu regulile si normele

Regulile si limitele prea stricte din casa pot duce numai la frustrari si furie in mod constant. A fi flexibil nu inseamna a fi permisiv, mai degraba inseamna alegerea unor solutii bune si renuntarea la cele care nu conteaza cu adevarat, fiind deschisa pentru a gasi acorduri comune de care toata lumea sa beneficieze.

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru a-ti mentine fericirea acasa este sa faci, din cand in cand, cate o exceptie de la regula. De exemplu, permite-i copilului sa manance un jeleu inainte de cina, daca are un comportament bun, sau sa se joace cu o jucarie in timpul baii sau sa se uite mai mult de 15 minute la televizor.

5. Iarta si uita

Cu totii vrem ca parerile noastre de parinti sa fie respectate si sa facem tot timpul lucrurile asa cum vrem noi. Dar, in cele din urma, iti pierzi rabdarea, copiii reactioneaza si ei si sunt momente in care domneste tensiunea. Cand se intampla acest lucru, te vei simti foarte vinovata ... Dar mamele fericite stiu ca ar trebui sa ceara iertare in acele zile mai complicate, in care nu si-au mai putut stapanii nervii. Stiu sa ceara iertare, sa ierte si sa caute greseli facute pentru a-si imbunatati comportamentul si emotiile pe viitor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mame fericite Timp mama Obiceiuri mama

Articole recomandate

Citeste si despre