Cinci obiceiuri care te ajuta sa ai in continuare viata sociala, chiar daca ai devenit mama

/ / Modificat: 2023-11-02
Cinci obiceiuri care te ajuta sa ai in continuare viata sociala, chiar daca ai devenit mama

Atunci cand devin mame, majoritatea femeilor pun nevoile si dorintele lor pe planul al doilea, pentru a se dedica 100% bebelusului. Astfel, femeile ajung sa renunte la multe lucruri pe care le faceau inainte de a avea copii, precum mersul la cosmetica, la coafor, la sala, iesitul cu prietenele si, in general, tot ce tine de socializare. Astfel, multe mame ajung sa se plafoneze si sa simta ca nu mai au timp pentru ele.

Daca si tu te numeri printre femeile care simt ca nu mai au viata sociala de cand au venit pe lume copiii, iata cateva lucruri care te-ar putea ajuta sa reiei socializarea si iesitul in oras!

Planifica timpul

E dificil sa fii spontan cand ai un copil mic. Insa ce poti face este sa planifici din timp iesirile cu prietenele. Alege o zi si o ora cand poti lasa copilul cu partenerul sau cu bunicii si bucura-te de cateva ore de ralaxare, in compania prietenilor. Poate fi o iesire la o cafea, o cina sau o iesire la film.

Imprieteneste-te cu alte mame

Poate fi dificil sa iti gasesti timp sa iesi in oras cum o faceai inainte, insa exista si alte metode de a socializa. Te poti imprieteni cu alte mame din cartier, de la scoala sau de la gradinita copilului si puteti socializa la fel de bine pe o banca in parc, in timp ce copiii se joaca.

Mergi la intalniri de grup

Multe mamici organizeaza intalniri prin intermediul unor grupuri pe retelele de socializare. Pot fi iesiri in parc cu copiii, mers la o sala de dans cu cei mici sau diferite activitati dedicate copiilor, care sunt o ocazie buna de socializare si pentru parinti.

Nu neglija relatia de cuplu

Poate fi dificil sa iti mai faci timp pentru iesiri cu partenerul de cuplu atunci cand aveti copii mici. Daca ai parte de ajutorul bunicilor, al unei bone sau daca poti lasa copilul in grija cuiva chiar si cateva ore, profita de ocazie pentru o iesire in oras cu partenerul de cuplu.

Stabileste limite clare

Multe mame ajung la epuizare pentru ca nu cer ajutor si se incapataneaza sa le faca ele pe toate. Copilul iti ocupa cea mai mare parte din timp, insa nu ar trebui sa uiti nici de tine. Stabileste cu partenerul impartirea treburilor casnice si a timpului petrecut cu copilul, astfel incat sa ai timp si pentru activitatile care te relaxeaza si care iti fac placere.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Obiceiuri mama Viata sociala parinti

Articole recomandate

Citeste si despre