Imunitatea scazuta primavara - cauze si tratament

/ / Modificat: 2014-04-01
Imunitatea scazuta primavara - cauze si tratament

Vrem sa ne bucuram de primavara, de soare, de plimbari, de familie si de prieteni. Pentru asta trebuie, inainte de toate, sa avem grija de imunitatea noastra si a celor dragi noua!

Starea de sanatate este esentiala pentru organism deoarece ea ne ofera starea de bine si protectia impotriva agentilor infectiosi. Fara ea, am fi complet lipsiti de aparare si de energie. Un sistem imunitar scazut inseamna un organism extrem de vulnerabil, iar de la afectiuni minore pana la probleme grave de sanatate nu este decat un pas.  

Imunitatea scazuta

Infectiile repetate, virale sau bacteriene, faringitele, pneumoniile, infectiile de la nivelul pielii sau cele genitale reprezinta simptome clare ale unei imunitati scazute. In acest caz, se recomanda o vizita la medicul specialist, dar si realizarea unui imunograme, un test care depisteaza cantitatea de anticorpi (imunoglobuline) din sange.

Care sunt factorii care scad imunitatea?


Imunitatea variaza de-a lungul vietii, este influentata de factori precum stresul, calitatea alimentelor, anumite medicamente, sedentarismul sau anotimpurile (primavara si toamna). Imunitatea scazuta poate fi cauzata si de boli precum deficienta nutriționala, HIV, cancerul sau aciditatea gastrica.

Imunitatea este indeosebi sensibila in cazul gravidelor, proaspetelor mamici, bebelusilor si adultilor suprasolicitati.

Imunitatea in sarcina

In timpul sarcinii, imunitatea organismului este mai scazuta deoarece apararea trebuie sa fie mai putin "agresiva" pentru a nu respinge micuta fiinta gazduita de mama. Astfel, racelile sau gripa in timpul sarcinii dureaza in general de trei ori mai mult decat in mod obisnuit.

O eventuala gripa contactata in timpul sarcinii determina mult mai frecvent complicatii grave. Pneumonia virala, una dintre aceste complicatii, se soldeaza adesea – din pacate - cu avort spontan, nastere prematura prematura, moarte fetala in utero sau cu deces neonata

Ce facem pentru a creste imunitatea in sarcina?


In sarcina este foarte importanta preventia care se bazeaza pe o dieta echilibrata, odihna, evitarea stresului, miscarea constanta (adaptata sarcinii) si vaccinarea impotriva virusurilor (alternativele homeopate sunt alegeri foarte bune). Dieta se bazeaza  in special pe fructe si pe legume proaspete, iar in sezonul rece  sunt foarte utile si  suplimentele de vitamine, luate cu acordul medicului specialist.

Imunitatea copiilor

Inca de la nastere, pentru a-si mentine starea de sanatate, organismul bebelusilor cauta sa stabileasca un echilibru cu mediul extrauterin. In acest proces, alaptarea este foarte importanta.



helpnet

Colostrul, primul lapte produs de glanda mamara in ultima parte a sarcinii si in primele zile de la nastere, are numeroase proprietati digestive si de imunizare. De la varsta de sase luni insa, anticorpii pe care i-a primit de la mama se "epuizeaza", iar bebelusul este pe cont propriu, trebuie sa inceapa sa ii fabrice pe ai sai. Insa productia de anticorpi atinge un nivel care sa permita o buna protectie abia dupa varsta de doi ani.

Ce facem pentru a creste imunitatea copiilor?


Alaptarea este foarte importanta pentru startul sanatatii copilului, pentru imunitatea lui. In perioada cuprinsa intre sase luni si doi ani, copilul este destul de vulnerabil, iar imunitatea lui trebuie sporita in mod natural.

art_Immunobaby

Immuno Baby este unul dinte produsele care ii ajuta pe copii sa fie mai rezistenti ia infectii si sa se adapteze mai repede la variatiile mediului inconjurator . Acesta este un supliment alimentar imunostimulator, destinat copiilor inca din prima luna de viata. Immuno Baby creste imunitatea, protejeaza impotriva afectiunilor de sezon (viroze, gripe) si sustine refacerea organismului in perioadele de convalescenta.

Plantele folosite in compozitia siropului sunt obtinute in regim de agricultura biologica. Echinacea si uncaria tomentosa, prezente in compozitie, ii confera proprietati imunostimulatoare, iar macesele prezinta importante proprietati antiinflamatoare si antiinfectioase. Pe langa acestea, Immuno Baby are si un continut crescut de vitamina C.

Produsul poate fi folosit ca adjuvant sau cu rol preventiv in cazul imbolnavirilor in sezonul rece (raceli, gripe, afectiuni repetate ale tractului respirator), contribuind totodata la grabirea vindecarii si scurtarea perioadei de convalescenta (daca afectiunea a debutat deja).

Ca si in cazul gravidei, alimentatia si odihna sunt foarte importante. Nu ar trebui sa lipseasca din meniul copiilor cinci portii de fructe si de legume pe zi (o portie inseamna doua lingurite pentru bebelusi si o cana pentru copiii mai mari). La fel de important este si somnul, care ajuta la dezvoltarea celulelor naturale de aparare ale organismului.

O alternativa pentru cresterea imunitatii copiilor, alternativa valabila de altfel si in cazul gravidelor si adultilor, este tratamentul homeopat, administrat dupa o consultatie personalizata la un medic specialist homeopat.

Imunitatea adultului

In cazul adultului activ, surmenajul intelectual si stresul sunt principalii factori ce subrezesc sistemul de aparare al organismului. O alimentatie corecta si evitarea abuzului de grasimi animale, hidratarea si miscarea constanta, somnul, relaxarea si gandirea pozitiva, alaturi de suplimentele alimentare specifice pot face cu siguranta diferenta.

Ce facem pentru a ne creste imunitatea?


Imunitatea poate fi sustinuta si cu ajutorul suplimentelor alimentare pe baza de plante imunostimulatoare precum echinaceea, aloe vera, propolis, catina, spirulina etc. Dintre toate, cele mai cunoscute sunt echinaceea si propolisul, care se regasesc in ImmunoMix, o  asociere dintre Propol Pur (extract natural de Propolis cu concentratie ridicata de flavonoizi) si Echina2-LMF (extract liofilizat multifractionat din radacina de Echinacea pallida).

art_IMMUNOMIX

ImmunoMix asigura substante functionale care ajuta la intarirea sistemului imunitar al organismului. Echinaceea, administrata sub forma de tinctura, capsule sau de ceai, ajuta organismul sa produca mai multe globule albe si interferoni (una dintre cele mai puternice substante antiinfectioase naturale), iar propolisul - prin compozitia sa biochimica - are proprietati deosebite, atat profilactice, cat si curative (este unul dintre cele mai puternice substante antiinfectioase naturale, fiind activ impotriva a 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite si 30 de tipuri de virusuri).

Vitamina A si vitamina C sunt, totodata, foarte importante pentru asigurarea unei imunitati crescute. Vitamina A ajuta la sinteza anticorpilor, scazand astfel riscul bolilor sau durata acestora, iar vitamina C are rol antiinfectios, tonifiant si participa la detoxifierea organismului.

Efortul muscular, frigul si febra maresc consumul si necesarul de vitamina C pe care o gasim in legume si in fructe proaspete (kiwi, portocale, lamai, grepfruit, mandarine, mere, pere, broccoli, ardei iute, spanac, varza, macese, coacaze, patrunjel, conopida, ardei grasi). Sursele naturale de vitamina A sunt ficatul, pestele gras, ouale, laptele integral, rosiile, broccoli, morcovul, spanacul, mango, citricele, dovleacul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre