Evitati hormonul care provoaca foamea

/ / Modificat: 2006-02-01
Evitati hormonul care provoaca foamea


 

Rupeti eternul cerc vicios si nu va va mai fi foame. Acest lucru poate fi controlat de voi insiva, prin propriile voastre mijloace si fara aportul factorilor exteriori, precum medicamentele, care pot avea o influenta nefasta asupra sanatatii. Ele au rolul de a diminua apetitul. Totul va fi bine pana cand veti atinge greutatea ideala. Totusi, lupta cu kilogramele in plus este pierduta, deoarece atunci cand senzatia de foame va aparea in mod natural, fara sa mai fie inlaturata prin mijloace chimice, veti constata ca ati „recastigat“ kilogramele pierdute.

Pentru a controla foamea, reduceti hidratii de carbon. De fapt, aportul exagerat de zaharuri, mai ales al celor rafinate, permite eliminarea rapida a insulinei care favorizeaza depunerea lor sub forma de trigliceride (grasimi).

Din cauza acestor zaharuri rafinate,  pancreasul secreta mai multa insulina pentru arderea zaharului consumat. Asadar, insulina produsa in exces il va elimina si va reduce nivelul glucozei din sange provocand astfel si senzatia de foame. Aceasta se manifesta mai ales in cazul zaharurilor ce se absorb rapid (dulceata, gem, miere, bomboane, ciocolata, produse de patiserie, bauturi carbogazoase etc.).


Zaharul este indispensabil pentru organism, in special pentru celulele nervoase. Trebuie, deci, doar sa-l reducem si nu sa-l suprimam. Ceea ce majoritatea oamenilor nu cunoaste este faptul ca in fructe si legume se gaseste zahar in cantitati suficiente pentru a acoperi necesarul zilnic al corpului. De aceea, in timpul curelor de slabire, este necesar sa excludeti complet din meniu zaharurile ce se absorb rapid. Cat despre cele cu absorbtie lenta, adica cele transformate (prelucrate termic) inainte de a fi utilizate (painea, cartoful, pastele), consumati-le cu prudenta.

Aceasta reducere a hidratilor de carbon, in afara faptului ca este benefica pentru sanatate, va va diminua apetitul chiar din primele zile ale curei.



Continutul acestor pagini poate fi preluat doar cu acordul scris al "www.copilul.ro"

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre