Cauze ascunse ale migrenelor

/ / Modificat: 2017-03-06
Cauze ascunse ale migrenelor

Durerile de cap persistente, care revin periodic intr-o perioada de 72 de ore si iti perturba activitatile cotidiene, poarta numele unei afectiuni suparatoare - migrena. Motivul pentru care unele persoane sunt mai predispuse cefaleelor intense este atribuit, de regula, factorilor genetici. Totusi, in spatele acestei tulburari frecvente se pot ascunde si alte cauze care tin strict de anumite obiceiuri de viata comune.

Migrenele sunt precedate de anumite semne prevestitoare, caracterizate prin cefalee care creste in intensitate, tulburari vizuale (puncte negre), o senzatie de amorteala la nivelul membrelor si a fetei. Iata care ar putea fi cauzele ascunse care favorizeaza instalarea migrenei.

Alimentatia

Anumite produse pe care le consumi contin substante care cresc sensibilitatea anumitor indivizi in fata migrenelor. Acestea sunt: branza cu mucegai, banane, smochine, stafide, bere, vin, lichior concentrat,lactate, muraturi, citrice, papaya, prune, sare rafinata, sos de soia, avocado, ciocolata, nuci, alune, ceapa, mezeluri (carne procesata industrial), sucuri dietetice, produse care contin drojdie (gogosi, fainoase).

Urmareste cu atentie reactiile pe care le ai dupa ce consumi aceste alimente si incearca sa elimini din dieta zilnica posibilii "vinovati".

Cofeina

Cofeina este un excitant nervos care iti poate provoca o migrena imediat ce patrunde in organism. Atentie la cafea, bauturi racoritoare, ceaiuri si ciocolata.

Medicamentele

Medicamentele vaso-dilatatoare si anticonceptionalele cu estrogen pot avea ca efect secundar migrenele. Roaga-ti medicul sa iti inlocuiasca tratamentul obisnuit cu o varianta mai potrivita pentru tipul tau de sensibilitate.

Stresul si tulburarile emotionale

Presiunea timpului, pierderile majore, furia, conflictul sau depresia se numara printre cauzele frecvente ale migrenelor. Aplica tehnici de diminuare a stresului si gaseste modalitati sanatoase pentru a restabili armonia in viata ta.

Stimulii olfactivi

Parfumul intepator, fumul de tigara, diluantul, amoniacul si alte substante care iti agreseaza simtul olfactiv favorizeaza declansarea afectiunii.

Infometarea

Foamea intensa poate avea ca efect secundar chinuitoarea migrena, de aceea evita sa sari peste mese si sa iti asiguri un aport zilnic echilibrat de minerale si vitamine.

Efortul

Orice activitate care iti solicita excesiv corpul (antrenamentele la sala, ridicarea obiectelor grele) pot sta in spatele migrenei de care suferi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tratament migrene

Articole recomandate

Citeste si despre