8 uleiuri esentiale benefice pentru parul tau

/ / Modificat: 2017-02-21
8 uleiuri esentiale benefice pentru parul tau

Uleiurile esentiale pentru par sunt o solutie naturala extrem de eficienta pentru tratarea principalelor afectiuni ale parului, dar si pentru redarea frumusetii si stralucirii acestuia.

Cu bogate proprietati antimatreata, contra caderii parului si in combaterea afectiunilor frecvente ale parului, uleiurile esentiale de lavanda, musetel, rozmarin, lamaie, menta, arbore de ceai, santal si jojoba sunt o solutie la indemana pentru orice femeie care isi iubeste podoaba capilara.  

Uleiul de musetel

Dintre toate uleiurile esentiale benefice pentru par, uleiul de musetel este singurul care are efect de calmare a nervilor scalpului. Uleiul contribuie la regenerarea celulelor pielii care au fost afectate de proceduri chimice (vopsire, permanent etc.).

In plus, indeparteaza si urmele nocive pe care conditiile meteorologice nefavorabile le lasa asupra sanatatii parului (gerul, canicula). In cazul in care suferi de mancarime intensa la nivelul scalpului, uleiul de musetel are efect calmant rapid.  

Uleiul de lavanda

Uleiul extras din florile de lavanda reprezinta un tratament naturist eficient impotriva matretii si combate mancarimea scalpului. Aplicarea constanta a mastilor cu ulei de lavanda impiedica subtierea si ruperea firelor de par, constituind un remediu eficient impotriva unei afectiuni numite alopecia areata, care se caracterizeaza prin caderea excesiva a parului.

In numai cateva luni de la prima utilizare a uleiului se constata cu usurinta regenerarea firelor de par si redarea sanatatii podoabei capilare.  

Uleiul de rozmarin

Uleiul de rozmarin constituie un ajutor natural de nadejde in stimularea cresterii firelor de par si in combaterea fenomenului de cadere a parului. Uleiul de rozmarin are si un efect estetic vizibil.

Pe langa faptul ca previne aparitia matretii si ajuta la regenerarea firelor de par, acest tip de ulei reda stralucirea podoabei capilare.

Uleiul de lamaie

Desi multe dintre uleiurile esentiale sunt recomandate adesea pentru persoanele cu par uscat, exista si uleiuri care sunt benefice pentru parul foarte gras. Unul dintre ele este uleiul de lamaie, care are rolul de a hidrata scalpul, de a combate matreata, a elimina excesul de sebum si de a reda sanatatea parului.  

Uleiul din arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai este o solutie naturala pentru persoanele care au par uscat. Extractele din arborele de ceai au rolul de a stimula productia naturala de sebum la nivel capilar si de a oferi parului protectia de care are nevoie. Uleiul din arbore de ceai are un rol profilactic contra matretii si curata eficient pielea capului de celule moarte.

Uleiul de menta

Uleiul de menta are un rol esential in hranirea rapida si eficienta a firelor de par, in stimularea cresterii parului si a circulatiei sanguine la nivelul radacinilor. In plus, are si un efect relaxant si racoritor, datorita senzatiei placute pe care menta o lasa la nivelul scalpului.  

Uleiul de jojoba

Uleiul esential de jojoba este un remediu naturist util pentru combaterea parului uscat si tern. Stimuleaza productia de sebum la nivelul glandelor sebacee si ofera si stralucire intensa si vitalitate podoabei capilare.  

Uleiul din lemn de santal

Un alt tip de ulei esential care protejeaza si hraneste parul este cel extras din lemnul de santal. Pe langa mireasma placuta pe care o are, uleiul din lemn de santal are proprietati benefice impotriva parului casant, deteriorat si uscat.

Contribuie la redarea stralucirii parului tern si lipsit de vitalitate. Uleiurile esentiale folosite in industria cosmetica sunt comercializate in formule foarte concentrate. De aceea, ele trebuie aplicate pe par conform indicatiile inscrise pe fiecare ambalaj.

Aplicarea unei cantitati prea mare de ulei poate avea efecte secundare nedorite asupra podoabei capilare. Se recomanda diluarea acestora cu ajutorul altor tipuri de uleiuri - masline, struguri, argan, avocado etc., pentru a preveni agresiunea firelor de par.

Mai cunosti si alte uleiuri esentiale pentru par? Tu cum le folosesti? Spune-ne sugestiile tale, dar si retetele de masti sau terapii in care integrezi uleiurile esentiale, in sectiunea de comentarii de mai jos! 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Uleiuri esentiale par Sanatate par

Articole recomandate

Citeste si despre