Uleiuri benefice pentru fiecare tip de par

/ / Modificat: 2017-03-24
Uleiuri benefice pentru fiecare tip de par

Uleurile esentiale au un buchet stufos de beneficii si proprietati terapeutice si de infrumusetare pentru par. Indiferent de sezon ori de problema care-ti afecteaza sanatatea parului, exista cateva uleiuri care au grija sa hraneasca firele de la radacina si sa le revitalizeze pentru a reda rapid supletea si stralucirea podoabei capilare. Iata ce tipuri de uleiuri se potrivesc fiecarui tip de par si principalelor probleme de sanatate ale acestuia!

Uleiuri pentru par normal

Desi parul normal nu prezinta probleme semnificative, uneori, isi pierde stralucirea si supletea si are nevoie de o mica doza de revitalizare sau energizare. Cele mai bune uleiuri pentru intretinerea sanatatii parului normal, dar si pentru revigorarea lui sunt:

- uleiul de lavanda;
- uleiul de rozmarin;
- uleiul de muscata;
- uleiul de argan;
- uleiul de lemn de cedru;
- uleiul de cimbru;
- uleiul de lamaie.

    Uleiuri pentru par uscat

    Parul uscat este lipsit de stralucire si vitalitate. Firele se caseaza usor si sunt predispuse caderii. Reda stralucirea parului uscat cu ajutorul unor uleiuri esentiale care stimuleaza glandele sebacee sa secrete grasimi esentiale, care-l protejeaza de atacul radicalilor liberi:

    - uleiul de lavanda;
    - uleiul de muscata;
    - uleiul de argan;
    - uleiul de nuca de cocos;
    - uleiul de rozmarin;
    - uleiul de masline;
    - uleiul din lemn de santal.

      Uleiuri pentru par gras

      Parul gras are un aspect neingrijit si inestetic si reprezinta una dintre cele mai frecvent intalnite probleme de frumusete ale femeilor. Cauza acestei conditii medicale care umbreste frumusetea parului este excesul de sebum produs de glandele sebacee.

      Pentru a recapata echilibrul normal al parului si a inhiba productia excesiva de sebum, apeleaza la puterile miraculoase ale urmatoarelor uleiuri:

      - uleiul de lavanda;
      - uleiul de rozmarin;
      - uleiul de lamaie;
      - uleiul de nuca de cocos;
      - uleiul de menta;
      - uleiul de argan;
      - uleiul de chiparos.

        Uleiuri esentiale contra matretii

        Matreata este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale scalpului. Determina aparitia unor "fulgi" albi si inestetici prin par, pe umeri sau pe gat. Este cauzata de descuamarea pielii, provocata cel mai adesea de schimbarile hormonale din organism sau de trecerea de la un sezon la altul.

        Uleiurile esentiale din plante reprezinta remediul perfect contra matretii, alaturi de celelalte produse speciale de ingrijire:

        - uleiul de rozmarin;
        - uleiul de lavanda;
        - uleiul din lemn de cedru;
        - uleiul de cimbru;
        - uleiul din seminte de struguri;
        - uleiul de busuioc;
        - uleiul de salvire etc.

          Uleiurile esentiale pentru ingrijirea parului pot fi folosite in stare pura, aplicate direct pe par, sau in amestec cu alte ingrediente, in masti speciale. Si produsele de ingrijire pe baza de uleiuri sunt utile in mentinerea sanatatii si stralucirii parului deteriorat si predispus caderii sau matretii.

          Mai cunosti si alte uleiuri benefice pentru par? Care este uleiul esential la care apelezi pentru a-ti ingriji parul? Spune-ne sfaturile si sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

          Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

          Taguri Uleiuri esentiale par Tratamente par Ingrijire par

          Articole recomandate

          Citeste si despre