4 exercitii pentru o inima sanatoasa

/ / Modificat: 2017-03-06
4 exercitii pentru o inima sanatoasa

O inima sanatoasa are nevoie de protectie impotriva factorilor care o predispun diverselor afectiuni, iar exercitiile fizice regulate pot reduce considerabil riscul dezvoltarii unor boli cardiace grave. O jumatate de ora de sport in fiecare zi te elibereaza de stres si te tine departe de cea mai intalnita cauza de deces in toata lumea: inima bolnava.

Iata 4 exercitii eficiente si cu o serie intreaga de beneficii pentru sanatate, pe care sa le incluzi in programul tau zilnic!

Mersul pe jos

Mersul pe jos, de la deplasarile zilnice catre serviciu sau piata pana la plimbarile placute in aer liber, este un exercitiu usor, convenabil si foarte eficient. In cadrul unui studiu extins, cercetatorii Scolii Publice de Sanatate Harvard au demonstrat ca o jumatate de ora de mers pe zi reduce predispozitia catre afectiunile cardiace cu 18%. 

Joggingul

Joggingul poate fi chiar mai eficient decat mersul pe jos daca poti efectua acest tip de sport in conditii de siguranta. In cercetarea de la Harvard s-a constatat ca subiectii care au alergat cel putin o ora pe saptamana si-au redus riscul dezvoltarii suferintelor de inima cu 42%.

Specialistii spun ca exercitiul aerobic sustinut, precum fitnessul, este asociat cu imbunatatiri notabile ale functiei cardiace si circulatorii, cresterea colesterolului bun in organism si intarirea sistemului imunitar.

Yoga

Un alt tip de exercitiu eficient si cu efecte terapeutice fiziologice si mentale este yoga. Acest sport te tine la adapost de pericolul afectiunilor cardiace prin reducerea nivelului de colesterol rau, scaderea tensiunii arteriale si combaterea stresului si a anxietatii.

yoga

Un studiu derulat de o echipa de cercetatori din India asupra unui esantion de persoane cu probleme cardiace a demonstrat eficienta tehnicii yoga in raport cu bolile de inima. Rezultatele au aratat ca, in decurs de un an, bolnavii care au facut acest sport si au urmat un stil de viata mai sanatos si-au ameliorat starea de sanatate considerabil, intr-o proportie cuprinsa intre 43% si 70%.

Ridicarile de greutati

Antrenamentul cu ridicari de greutati de doar 30 de minute saptamanal iti poate scadea sansele de a avea probleme cardiace cu 23%, sustin expertii. In plus, vei avea un tesut muscular tonifiat si tot mai putine depozite de grasime.

Pentru a maximiza beneficiile exercitiilor pentru inima, combina toate cele 4 tipuri de miscare dupa propriul plac, astfel incat sa nu piezi nicio zi fara sa-ti lucrezi trupul de dragul sanatatii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre