Exercitiile fizice si slabitul, mit si adevar

/ / Modificat: 2011-04-18
Exercitiile fizice si slabitul, mit si adevar

Exercitiile sau miscarea fizica este un subiect inepuizabil de dezbateri si controverse. De slabit sigur slabeste, beneficii in sanatatea ta are cu duiumul, insa exista si cateva mituri sau neadevaruri care ti-ar putea pune in pericol sanatatea. Este important sa fii o mamica puternica si sanatoasa pentru copilul tau! Fa diferenta intre ce e adevarat si ce e fals cand vine vorba de miscarea fizica si sanatatea sau silueta ta!

Adevar - Exercitiile fizice slabesc

Acesta este un fapt incotestabil. Pe langa dieta, sportul (de orice fel, chiar si plimbarile simple) contribuie la un slabit eficient si definitiv. Asadar, orice tentativa a ta de a slabi trebuie sa aiba in program si antrenament fizic.

Fals – Daca faci sport pe stomacul gol arzi mai usor calorii

Nu este nici pe departe adevarat. Exercitiile fizice au rolul de a arde calorii, iar in stomac nu exista calorii pentru a fi arse. Corpul are nevoie de energie pentru a le arde, iar daca nu mananci (fructe, legume si alte alimente pline de nutrienti esentiali), nu ai de unde lua aceasta energie.

Fals – Trebuie sa faci sport doar daca vrei sa slabesti

Sportul este parte dintr-un stil de viata sanatos. In plus, chiar daca nu ai aspect de persoana supraponderala (desi mananci destul de nesanatos) nu inseamna ca nu ai depozite de grasime in organism. Cel mai adesea ele sunt in interiorul origanismului, adesea depuse pe organe provocand afectiuni grave.

Adevar - Inainte de a face intinderi, este nevoie de incalzire

Au existat foarte multe dezbateri pe aceasta tema, insa majoritatea expertilor au ajuns la aceeasi concluzie: este mai bine sau sigur si mai indicat sa faci incalzire inainte de a trece la antrenamentul propriu zis. Musculatura trebuie incalzita prin cateva miscari usoare, altfel exista riscul unor accidentari.

Fals - Trebuie sa simti ca doare cand faci sport, pentru a slabi

Celebra expresie englezeasca "no pain, no gain" a fost atribuita mult timp sportului. Se spunea ca daca nu simti durere atunci cand faci un antrenament, nu vei slabi. Total gresit, spun medicii si antrenorii. Dimpotriva, daca incepi sa resimti durere este un semn ca ceva nu este in regula. Poate fi vorba de o leziune.

Fals - Abdomenele te ajuta sa ai un abdomen plat

Sau mai bine spus, partial adevarat! Abdomenele ajuta la eliminarea straturilor adipoase de la nivel abdominal pentru ca sunt exercitii care lucreaza cel mai mult acea zona. Insa ele singure nu sunt capabile sa iti realizeze abdomenul mult visat. Pentru a arde aproape 500 de grame de grasime viscerala este nevoie sa arzi 3500 de calorii numai din acea zona. Abdomenele nu reusesc sa faca asta de unele singure!

Fals – Nu trebuie sa bei niciodata apa in timpul exercitiilor

Este un mit extrem de periculos. Pentru ca in timpul efortului fizic corpul se deshidrateaza mult mai repede. Medicii sfatuiesc sa nu astepti pana in momentul in care ti se face sete pentru ca acesta este deja un semn de deshidratare.

Adevar - Daca faci sport, poti sa mananci absolut orice ca nu te ingrasi


Exista o prejudecata adesea intalnita in randul celor care vor sa faca sport. Au impresia ca daca fac sport pot manca orice pentru ca oricum ard caloriile la antrenamente. Miscarea fizica trebuie sa fie o parte dintr-un stil de viata sanatos, alaturi de o dieta echilibrata, bazata pe alimente sanatoase. Nu vei slabi niciodata daca mananci nesanatos si faci sport. Mai mult, specialistii sustin ca exista riscul accidentarilor usoare in acest fel.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Exercitii fizice Slabit femei Sanatate femei Sanatate mama

Articole recomandate

Citeste si despre