Cum sa faci cumparaturi inteligent. Vei avea mereu cosul plin cu bani putini

/ / Modificat: 2023-01-21
Cum sa faci cumparaturi inteligent. Vei avea mereu cosul plin cu bani putini

Una dintre principalele cheltuieli pentru fiecare familie este coșul de cumpărături. De aceea, dacă doriți să economisiți bani, este esențial să învățați cum să vă umpleți coșul de cumpărături cheltuind mai puțin.

Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să optați pentru produse de calitate inferioară, ci doar că ar trebui să faceți alegeri mai inteligente atunci când faceți cumpărături. Iată câteva idei pentru a vă ajuta să mențineți un meniu de familie echilibrat, cheltuind în același timp mult mai puțin.

Sfaturi pentru a economisi la cumpărături

1. Faceți o listă de cumpărături

Verificați frigiderul și cămara, notați ce lipsește și faceți o listă cu lucrurile pe care trebuie să le cumpărați. Când ajungeți la magazin, respectați-o și evitați cumpărăturile impulsive. Gândiți-vă că, de multe ori, ofertele și reducerile ne fac să cumpărăm produse de care nu avem nevoie și care ajung apoi la gunoi.

2. Alegeti produsele proprii ale magazinelor 

Multe dintre produsele de marcă privată sunt la fel de bune ca și mărcile cunoscute, dar mult mai ieftine. De fapt, produsele cu marcă proprie sunt mai ieftine, în parte, pentru că nu au costurile de publicitate de milioane de dolari ale marilor mărci. În multe cazuri, este doar o chestiune de a le încerca până când găsiți produsul care vi se potrivește cel mai bine.

3. Cumpărați produse pentru gătit

Produsele gata preparate, cum ar fi mazărea la conservă sau năutul fiert în prealabil, sunt mult mai scumpe decât aceleași produse crude. De asemenea, dacă vă pregătiți mâncarea acasă, nu numai că veți economisi bani, dar veți avea mai mult control asupra ingredientelor, astfel încât puteți fi siguri că le oferiți copiilor o masă cu adevărat sănătoasă.

4. Comparați prețurile 

Atunci când comparați produsele, nu vă uitați doar la preț, ci și la cantitate. În acest fel, veți ști cu adevărat care este mai ieftin, indiferent de mărimea pachetului. Comparați prețul luând în considerare cantitatea pe gram, kilogram sau mililitru. De asemenea, nu uitați că pachetele familiale sunt de obicei mai ieftine, reprezentând de obicei o economie de 10%.

5. Utilizați cupoane sau carduri de reduceri

În prezent, majoritatea lanțurilor de supermarketuri oferă cupoane sau carduri de reduceri care, deși nu reprezintă o economie considerabilă, vă vor permite să economisiți cel puțin o sută de euro pe an. Există, de asemenea, mărci care oferă reduceri dacă salvați codurile produselor lor, ceea ce poate reprezenta o economie interesantă dacă cumpărați întotdeauna acele alimente.

6. Cumpărați alimente proaspete în sezon

Produsele din afara sezonului nu sunt doar de calitate inferioară, ci și mai scumpe. Prin urmare, planificați meniurile familiei cu alimente de sezon, deoarece produsele de import sunt, de asemenea, adesea mai scumpe.

7. Căutați alternative la carne

Carnea este importantă, în special pentru copii, deoarece le oferă proteine cu valoare biologică ridicată. Cu toate acestea, este, de asemenea, unul dintre cele mai scumpe produse din meniu și nu este sănătos să mănânci cantități mari. Prin urmare, deși nu trebuie să îl eliminați din alimentația familiei, puteți include alte alternative mai ieftine, cum ar fi rețetele vegetariene, care sunt, de asemenea, foarte sănătoase.

8. Nu vă temeți de produsele aflate aproape de data de expirare.

Majoritatea magazinelor oferă reduceri semnificative la produsele care se apropie de data limită de vânzare. Dacă aveți de gând să le consumați rapid, acestea nu prezintă niciun risc pentru familia dumneavoastră, deoarece, de obicei, sunt încă bune de consum la două-trei zile după data de pe ambalaj.

9. Cumpărați din mai multe magazine

Potrivit OCU, diferența de preț dintre un magazin și altul vă poate economisi în medie 900 de euro pe an la coșul de cumpărături. Din acest motiv, ar fi ideal să faceți cumpărături în unități diferite.

Articole recomandate

Citeste si despre