Care sunt beneficiile consumului de laptisor de matca asupra frumusetii?

/ / Modificat: 2022-02-03
Care sunt beneficiile consumului de laptisor de matca asupra frumusetii?

Laptisorul de matca este creat de albine si se utilizeaza pentru a hrani regina acestora pana la sfarsitul vietii. Aceeasi substanta de culoare alba are un gust acrisor, fiind alcatuita din nenumarate ingrediente ce asigura proprietati antifungice, antivirale si antibacteriene. De asemenea, compozitia este una bogata in vitamine si minerale. Astfel, exista beneficii inclusiv pentru frumusete. Spre deosebire de cremele din comert, nu sunt prezente elemente chimice care sa dauneze pielii. In schimb, laptisorul de matca este considerat un remediu natural si a devenit apreciat de multi oameni de-a lungul timpului. Iata ce trebuie sa stii despre asta!

Ce ingrediente sunt utilizate in acest produs?

Un laptisor de matca 100 g este adesea comercializat drept supliment alimentar, deoarece contine apa, proteine, acizi grasi si vitamine. Formula este una foarte complexa, fiind vorba de singura sursa de acid 10 HDA de pe pamant. Acesta este un ingredient activ ce ajuta sistemul imunitar, insotit de tot complexul celor 12 vitamine B. Dintre cei 17 aminoacizi, 8 sunt esentiali si nu pot fi produsi in alt mod. Proteinele se regasesc in procent de 12-15%, fiind vorba de o familie secretata de albine. In medicina traditionala, acestea reprezinta elemente esentiale si sunt in numar de 9.

Laptisorul este recoltat prin stimularea coloniilor cu stupi cu cadru mobil, pe parcursul unui sezon fiind create aproximativ 500g. Perioada dureaza 5-6 luni, iar produsul este perisabil. Producatorii au acces la depozite frigorifice si mai tarziu transporta laptisorul la un centru de colectare sau il vand. In unele cazuri, se adauga ceara de albine sau miere. Procesul acesta are loc deoarece se crede ca este util pentru conservare. Nu se cunoaste compozitia completa, dar beneficiile laptisorului de matca asupra sanatatii au fost dovedite in multe studii de-a lungul timpului.

De ce laptisorul de matca are efect anti-imbatranire?

Odata cu inaintarea in varsta, procesul de regenerare celulara devine tot mai putin efecient. Drept rezultat, nu mai se gaseste suficienta apa in piele si aceasta devine mai uscata. Pe masura ce trec anii, se pierde din elasticitate si stratul exterior ajunge tot mai subtire. Din fericire, laptisorul de matca stimuleaza productia de colagen. Aceasta este una dintre cele mai abudente proteine de corp, avand un rol estetic important. Un motiv pentru care se intampla asta este prezenta siliciului. Totusi, mai exista si si alte minerale sau nutrientii care contribuie in etapa de regenerare a pielii. Spre exemplu, sunt enzimele, flavonoidele, hormonii, acidul decanoic si acidul nucleic.

Este utilizat laptisorul de matca in tratamentele pentru caderea parului?

Daca iti doresti un par sanatos si care sa nu se rupa, probabil stii deja cat de dificila este intretinerea sa. Produsele de ingrijire clasice au adesea preturile mari si nu se ridica la masura asteptarilor. Pe de alta parte, laptisorul de matca poate avea un rol benefic in combaterea pierderii firelor de par. Acesta este utilizat in special in cazul matretii, amestecandu-se cu alte ingrediente si fiind aplicat de la radacina pana la varfuri.

Te ajuta laptisorul de matca sa ai un ten sanatos?

Laptisorul de matca mai poate fi combinat pentru obtinerea unei masti faciale. In aceasta situatie, te vei bucura de un ten hidratat si vizibil catifelat. Pentru cele mai bune rezultate, asigura-te ca alegi un produs cu concentratie pura. Timpul de actionare este de 20 de minute, iar apoi se va utiliza apa calda pentru clatire. Laptisorul de matca mai opreste deteriorariile pielii asociate cu radiatiile UV. Daca nu l-ai folosit niciodata, incepe cu o doza mica si cerceteaza compania de unde achizitionezi produsul. Administrarea pe cale orala are loc o data pe zi, in timpul diminetii. Consulta un medic pentru a fi sigur ca tratamentul pe care-l urmezi este unul adecvat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Frumusetea tenului Frumusete femei Beneficii laptisor de matca pur

Articole recomandate

Citeste si despre